LBAS secina, ka solījumi pirms iepriekšējām vēlēšanām doti vieglprātīgi (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Salīdzinot ar iepriekš pirms vēlēšanām solīto un izpildīto pilnvaru laikā, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) secina, ka solījumi doti ļoti vieglprātīgi. Organizācija aicina 12.Saeimas vēlēšanās 4.oktobrī balsot, izvērtējot politisko partiju un deputātu kandidātu darbus.

«Politisko partiju un apvienību sarakstos tumšo zirdziņu nav – lielās līnijās katrs ir sevi parādījis – ja ne politikā, tad kādā citā darbības sfērā. Vēlētājiem pirms izvēles izdarīšanas vajadzētu ļoti piedomāt, cik reāli un izpildāmi ir nākamo tautas kalpu solījumi, uz kādām vērtībām un interesēm tie balstās,» uzsvēris LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

LBAS secina, ka nav nevienas partijas programmas, kurā nebūtu teikts, ka jārada labvēlīga vide tautsaimniecības attīstībai, bet «mūs ļoti interesē, cik no solījumiem būs spēkā pēc 4.oktobra». Organizācijā uzskata, ka visa pamatā ir darbavietas un cienīga darba samaksa.

Izpētot partiju priekšvēlēšanu programmas, LBAS arī pauž, ka nevienas partijas programmā nav runāts par sociālā dialoga - darba devēju un darbinieku attiecību sakārtošanas, spējas sarunāties un cienīt vienam otru, par darba koplīgumu un ģenerālvienošanās nozarēs slēgšanas - nepieciešamību, kas padarītu daudz skaidrāku uzņēmējdarbības vidi un ir viens no svarīgākajiem ēnu ekonomikas samazināšanas instrumentiem. Taču priekšvēlēšanu diskusijās vairāki politiķi norādījuši, ka atbalstītu LBAS iniciatīvu par nodokļu atlaidēm uzņēmumiem, kuros ir koplīgumi, kā arī ģenerālvienošanos slēgšanu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu