CVK: ir mazāk pieteikumu balsošanai Saeimas vēlēšanās pa pastu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Uz 12.Saeimas vēlēšanām saņemts mazāks pieteikumu skaits balsošanai pa pastu, pirmdien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) un Ārlietu ministrijas (ĀM) kopīgajā preses konferencē pavēstīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Pasta balsošanā 10.Saeimas vēlēšanās piedalījās 907 pilsoņi, 11.Saeimas vēlēšanās - 539, savukārt šogad saņemti 425 pieteikumi. Visvairāk pieteikumu saņemti no ASV - 138, pēc tam seko Vācija, kurā balsot pa pastu vēlas 56 pilsoņi, Lielbritānijā - 48, Zviedrijā - 40, Beļģijā - 39. Pārējās valstīs pieteikumu skaits mērāms no 10 līdz 20.

Iemesli pieteikumu skaita sarukšanai varētu būt gan salīdzinoši apgrūtinātā balsošanas procedūra, jo līdz pārstāvniecībai jānogādā pase, gan arī vēlēšanu iecirkņu skaita pieaugums, pieļāva Cimdars.

Jau vēstīts, ka 12.Saeimas vēlēšanās 4.oktobrī izveidots līdz šim lielākais vēlēšanu iecirkņu skaits ārvalstīs - 99 vēlēšanu iecirkņi 42 valstīs, no tiem 23 ir izveidoti no jauna, piemēram, Apvienotajos Arābu Emirātos, Čīlē, Islandē un vēl citviet.

Pagājušajās Saeimas vēlēšanās ārvalstīs nobalsoja 14,2 tūkstoši balsstiesīgo.

Piedalīties vēlēšanās ārvalstīs būs iespējams tikai ar pasi vēlēšanu dienā vai arī balsojot pa pastu, kam bija jāpiesakās iepriekš līdz 12.septembrim. Vēlēšanu iecirkņi sestdien strādās no plkst.7 plkst.20.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu