Streļčenoks plāno pazemināt amatā savu kritiķi Kurpnieci (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Turpinot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) reformu, biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks nolēmis piedāvāt zemāku amatu savai kritiķei Korupcijas novēršanas nodaļas vadītājai Diānai Kurpniecei.

Jau ziņots, ka Streļčenoka 3.septembra rīkojums paredz likvidēt Juridiskās un personālvadības nodaļu, Korupcijas novēršanas nodaļu, Darbības nodrošinājuma nodaļu ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vietu.

Rīkojums paredz KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu, sekretariātu un Darbības nodrošinājuma nodaļu. Rīkojums paredz divas galvenā speciālista sevišķās lietvedības jautājumos amata vietas pārcelt uz jaunveidojamo sekretariātu.

Rīkojums paredz KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos tiešā pakļautībā Politikas plānošanas nodaļu.

Lai reorganizāciju nostiprinātu juridiski, Streļčenoks ar savu rīkojumu saviem padotajiem uzdeva vairākus uzdevumus. Piemēram, tika uzdots sagatavot uzteikumus Juridiskās un personālvadības nodaļas, Korupcijas novēršanas nodaļas, Darbības nodrošinājuma nodaļas amatpersonām un darbiniekiem, piedāvājot amata vietu jaunizveidotajās nodaļās. Tāpat tika uzdots sagatavot rīkojumus par amatpersonu un darbinieku pārcelšanu un attiecīgus grozījumus darba līgumos. Padotajiem arī jāsagatavo jauno nodaļu reglamenti un darbinieku un amatpersonu pienākumu apraksti.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka pret Streļčenoka rīkojumu iebildusi ne tikai KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība, bet arī Juridiskās un personālvadības nodaļa. Lai novērstu iespējamos tiesvedības procesus un normatīvajiem aktiem neatbilstošu iespējamo biroja finanšu līdzekļu izlietojumu, kā arī nelietderīgu rīcību, nodaļa lūgusi Streļčenoku izvērtēt 3.septembra rīkojuma tiesiskumu.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aptuveni 30 KNAB darbinieki ir saņēmuši uzteikumu un viņiem tiek piedāvāti līdzvērtīgi amati jaunveidojamās nodaļās. Izņēmums gan ir Streļčenoka kritiķe Kurpniece, kura ar uzteikumu faktiski tiek pazemināta amatā, jo viņai piedāvāts ieņemt galvenā speciālista izglītošanas jautājumos amatu ar zemāku atalgojumu nekā patlaban.

KNAB priekšnieks Kurpniecei skaidrojis, ka citu amatu nav iespējams piedāvāt, jo viņai nav pabeigtas augstākās izglītības tiesību zinātnēs un viņas darbs iepriekš ticis zemu novērtēts.

Tagad uzteikumu saņēmušajiem KNAB darbiniekiem līdz oktobra beigām jāizlemj, vai palikt KNAB vai arī turpināt karjeru citās darbavietās. Tiem, kuri izvēlēsies biroju pamest, likums paredz pabalsta izmaksāšanu.

Lai arī KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība jau septembra sākumā iebilda pret plānoto reorganizāciju birojā un lūdza Streļčenoku veikt grozījumus savā rīkojumā, Streļčenoks arodbiedrībai oficiālu atbildi līdz šim nav sniedzis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Šajā biroja reorganizācijā netiek samazināts darbinieku skaits.

Kā ziņots, Kurpniece bija viena no tiem KNAB nodaļu vadītājiem, kuri pirms aptuveni gada vēstulē toreizējam premjeram Valdim Dombrovskim (V) norādīja, ka Streļčenoks nodarbojas ar mērķtiecīgu destruktīvu tirāniju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu