Saeimas vēlēšanu iecirkņi šodien darbu sākuši, kā plānots (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

12.Saeimas vēlēšanu iecirkņi šodien darbu sākuši, kā plānots, un nav saņemta informācija, ka kāds no iecirkņiem nebūtu atvērts, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

12.Saeimas vēlēšanu iecirkņi šodien darbu sāka plkst.17. Līdz vēlēšanu dienai lielākajā daļā iecirkņu nobalsot nevarēs, bet tajos jāpiesaka balsošana atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nobalsot vēlēšanu iecirknī, kā arī šajā laikā iecirkņos varēs iepazīties ar deputātu kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un balsošanas kārtību.

Pirms vēlēšanu dienas iecirkņi Latvijā šodien un trešdien būs atvērti no plkst.17 līdz 20, otrdien - no plkst.8 līdz 11, ceturtdien - no plkst.9 līdz 12, bet piektdien - no plkst.10 līdz 16.

Trešdien, ceturtdien un piektdien atsevišķos vēlēšanu iecirkņos būs iespējams nodot balsi glabāšanā. Balsis glabāšanā varēs nodot 61 no 953 Latvijas vēlēšanu iecirkņiem, tāpēc šo iespēju vēlētāji aicināti izmantot, ja vēlēšanu laikā dosies izbraukumā uz ārzemēm vai nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī darba dēļ. Savukārt vēlēšanu dienā, 4.oktobrī, būs iespējams nobalsot no plkst.7 līdz plkst.20 jebkurā tuvākajā iecirknī, lai arī kur vēlētājs atrastos.

CVK atgādina, ka balsošanas dokuments Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņa pase, kurā izdarāma atzīme - spiedogs - par dalību vēlēšanās. Savukārt vēlētājiem, kuriem nav derīgas pases, bet ir tikai personas apliecība jeb eID karte, lai piedalītos vēlēšanās, līdz 3.oktobrim jāizņem vēlētāja apliecība. Vēlētāja apliecību var saņemt bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kurā izsniegta vēlētāja personas apliecība.

Informācija par vēlēšanu iecirkņu adresēm un darba laiku ir pieejama CVK tīmekļa vietnē «www.cvk.lv», pa tālruni 67 049 999 vai pašvaldībās. CVK uzziņu tālrunis strādā katru dienu, arī brīvdienās, no plkst.8 līdz 20, bet 3.oktobrī un 4.oktobrī tālruņa darba laiks būs no plkst.7 līdz 24.

12.Saeimas vēlēšanām ir izveidoti 1052 vēlēšanu iecirkņi, no kuriem 99 iecirkņi atradīsies ārvalstīs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu