Straujuma: Drošības policijai tiks piešķirts papildus finansējums (37)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Drošības policijai (DP) tiks piešķirts papildus finansējums, telekanāla LTV raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Viņa norādīja, ka šāds lēmums pieņemts aizvadītās nedēļas valdības sēdes slēgtajā daļā. Tāpat papildus finansējums tiks piešķirts turpmākai cīņai ar tā dēvēto spaisu, kas pēc pavasarī veiktās apkarošanas, nogājis pagrīdē.

Premjere uzsvēra, ka papildus finansējuma piešķiršana DP ir nepieciešama tādēļ, ka valsts iekšējā aizsardzība ir ne mazāk svarīga kā ārējā aizsardzība, kā arī ņemot vērā ģeopolitisko situāciju.

Tāpat Straujuma pastāstīja, ka iekšlietu ministrs sagatavojis cilvēkresursu attīstības plānu nākamajiem trīs gadiem, kur esot skaidri pateikts kādā veidā notiks iekšlietu struktūru reorganizācija un algu palielināšana.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Valsts prezidents nav apmierināts ar drošības dienestu darbību. Viņš norādījis, ka drošības dienestiem nepieciešama ciešāka sadarbība gan savā starpā, gan arī Eiropas Savienības līmenī.

Tāpat dienestiem trūkstot kompetences dažādās spējās. Prezidents savu sacīto ilustrēja ar Lielbritānijas piemēru, kuras speciālie dienesti spēja identificēt britu ķīlnieka nogalinātājus Irākā, izmantojot pašu nogalinātāju uzņemtos videomateriālus. Savukārt Latvijas dienesti nespētu atrast cilvēku pēc fotogrāfijas pat valsts ietvaros, atzina prezidents.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu