Infektoloģijas centrs uzsāk iedzīvotāju vakcināciju pret gripu (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Infektoloģijas centrs uzsācis iedzīvotāju vakcināciju pret sezonālo gripu, informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Viņa norādīja, ka gripa Latvijā izplatās rudens un ziemas periodā, tādēļ šobrīd ir labākais laiks veikt vakcināciju, neatliekot to uz brīdi, kad gripa jau būs sākusi izplatīties. Imunitāte pret gripu izveidosies aptuveni septiņu dienu laikā pēc vakcīnas saņemšanas.

Infektoloģija centra speciālisti uzsver, ka vakcinācija ir galvenais gripas profilakses paņēmiens un tā ieteicama visiem iedzīvotājiem.

«Īpaši nozīmīga vakcinācija ir riska grupas pacientiem, t.i., tiem, kas sirgst ar hroniskām plaušu un sirds slimībām, cukura diabētu, imūnās sistēmas vājumu, grūtniecēm, kā arī bērniem vecumā līdz diviem gadiem un pacientiem, kas vecāki par 60 gadiem. Jo lielāks ir vakcinēto iedzīvotāju skaits, jo retāk vērojama gripas smaga norise ar dzīvībai bīstamām komplikācijām un mazinās gripas izplatīšanās iedzīvotāju vidū,» piebilda Potetinova.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu