Muitnieki atraduši kokaīnu pusmiljona eiro vērtībā (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CRIS BOURONCLE / AFP

Latvijas muitnieki ir atraduši un konfiscējuši aptuveni astoņus kilogramus kokaīna, kura vērtība melnajā tirgū varētu būt apmēram pusmiljons eiro. Kokaīns izņemts vairākās vietās, tostarp uz Latvijas-Lietuvas robežas. Par šo noziegumu aizturētas sešas personas, no kurām trim piemērots apcietinājums.

Starp šīm personām ir līdzzinātāji, pavadoņi un organizatori.

Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks Edijs Ceipe pastāstīja, ka kokaīns izņemts vairākās vietās, tostarp uz Latvijas-Lietuvas robežas un vilcienā Rīga-Sanktpēterburga.

Muitnieki uzskata, ka narkotikas ceļojušas no Dienvidamerikas. «Viena daļa narkotiku bija ceļā uz Krieviju, bet otra - uz Angliju. Divas dažādas epizodes, bet saistīti organizatori, un kratīšanās objektos kopumā izņemti aptuveni astoņi kilogrami. Grupējums arī saistīts ar personu vervēšanu narkotiku pārvadāšanai, izmantojot vecās labās metodes - gan piespiešanu, gan finanšu trūkumu,» piebilda Ceipe.

Ceipe teica, ka izņemtajai vielai vēl tiks veiktas ekspertīzes, lai precīzi noskaidrotu, vai tajā neatrodas kādi piemaisījumi. Taču Ceipe apstiprināja, ka mazumtirdzniecībā grams kokaīna maksā aptuveni 70 eiro, bet vairumtirdzniecībā apmēram 50 eiro par gramu, līdz ar to, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, izņemtās preces vērtība varētu būt aptuveni pusmiljons eiro.

Kokaīna izņemšana nav tiešā veidā saistīta ar nesen notikušo Eiropola organizēto operāciju «Arhimēds».

Plašāku informāciju Muitas kriminālpārvalde pagaidām nesniedz, jo izmeklēšana vēl turpinās.

Jau ziņots, ka Latvijas likumsargi jau agrāk konfiscējuši daudz lielāku kokaīna kravu. 2010.gadā Rīgas ostā tika atrasti aptuveni 200 kilogrami kokaīna. Par šo noziegumu diviem vīriešiem tika piespriesti cietumsodi.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu