Ārstēšanā Latvijā tiks uzņemtas vēl desmit karadarbībā Ukrainā cietušās personas (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība šodien vienojās piešķirt 30 000 eiro desmit karadarbībā Ukrainā cietušo personu ārstēšanai Latvijā.

Ārlietu ministrija norādījusi, ka Latvijas ārstniecības iestādēs jau ir iestrādes un veikti nepieciešamie priekšdarbi, līdz ar to ārstniecības iestādēm ir tehniskas iespējas, lai papildus varētu uzņemt cietušās personas no Ukrainas. Saskaņā ar Veselības ministrijas sniegto informāciju viena pacienta ārstēšana izmaksā apmēram 3000 eiro, taču tā var mainīties atkarībā no konkrēta pacienta ārstēšanās izmaksām.

Valsts sabiedrībai ar ierobežotu atbildību «Nacionālais rehabilitācijas centrs «Vaivari«», Latvijas Nedzirdīgo savienībai un Latvijas Neredzīgo biedrībai būs jānodrošina tehniskie palīglīdzekļi Ukrainas krīzes laikā cietušām personām, neievērojot rindu.

Līdz šim Latvija ir nodrošinājusi desmit Ukrainas protestu laikā cietušo ārstēšanu Latvijas ārstniecības iestādēs, kā arī cietušo un viņu pavadošo personu nogādāšanu uz Latviju un atpakaļ.

Paredzēts, ka finansējums tiks piešķirts no valsts budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem».

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu