Būvvalde uzdod atkārtoti demontēt «Vienotības» aģitācijas plakātus (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvji atkārtoti likuši demontēt partijas «Vienotība» jau vienreiz nomainītos plakātus uz reklāmas izvietošanas kompānijas «Clear Channel Latvia» (CCL) stendiem, jo tie atkārtoti neatbilstot būvvaldē saskaņotajai Reklāmas objektu izvietošanas atļaujai, informēja būvvaldē.

Kā informēja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka, 26.septembrī būvvalde ir saņēmusi jaunu CCL iesniegumu ar informāciju, ka konkrētajos afišu stendos tiek mainīts reklāmas materiālu vizuālais noformējums, turpmāk paredzot, ka afišu stenda vienas reklāmas plaknē tiks izvietoti divi reklāmas plakāti, no kuriem viens ir partijas «Vienotība» priekšvēlēšanu aģitācijas materiāls, bet otrs - biedrības «Ārstu kongresu fonds» materiāls.

«Saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteiktiem ir aizliegts izvietot reklāmu neatbilstoši būvvaldē saskaņotajai reklāmas objektu izvietošanas atļaujai. Atbilstoši šīm saskaņotajām atļaujām konkrētajos reklāmu stendos katrā no reklāmas stendu plaknēm ir paredzēta tikai viena plakāta izvietošana izmērā trīs metri reiz 1,4 metri. Tāpēc, izvietojot vienas reklāmas plaknē divas reklāmas, ir pārkāpta normatīvajos aktos noteiktā kārtība. Tas ir prettiesiski,» radušos situāciju skaidro Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Žūka informēja, ka, ņemot vērā atkārtoti konstatēto pārkāpumu, būvvalde patlaban ir ierosinājusi jaunas administratīvās lietas par izvietoto reklāmu neatbilstību būvvaldē saskaņotajām reklāmas objektu izvietošanas atļaujām.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas būvvaldē 22.septembrī ir saņemta informācija, ka partija «Vienotība» nav ievērojusi saistošos noteikumus «Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas un afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību Rīgā» priekšvēlēšanu periodā, kā dēļ CLL nosūtīti administratīvie akti, uzdodot līdz 25.septembrim minētos plakātus no stendiem noņemt. Būvvalde konstatēja lieluma ierobežojumiem neatbilstošu pirmsvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu uz 45 afišu stendiem Rīgas vēsturiskajā centrā, Mežaparkā, Ķīpsalā, Kalnciema ielas koka apbūves rajonā un vēl atsevišķās aizsardzības teritorijās.

CLL kategoriski nepiekrita būvvaldes apsūdzībai, pārsūdzot tās spriedumu Rīgas Pilsētas attīstības departamentā, taču neatbilstošos plakātus 26.septembrī nomainīja atbilstoši būvvaldes pretenzijām, lai izvairītos no materiāliem zaudējumiem. Būvvaldē aģentūra LETA uzzināja, ka CLL iesniegums 26.septembrī saņemts Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, no kurienes saskaņā ar būvvaldes nolikumu tam jānonāk būvvaldē un tad Pilsētas attīstības departamentā.

Pēc iepriekšējā pārkāpuma konstatēšanas būvvaldes pārstāvji nosūtījuši vēstuli CCL pārstāvjiem ar uzaicinājumu sniegt paskaidrojumus, ierodoties klātienē 3.oktobrī, pēc kā tiks noformēti administratīvie protokoli un nosūtīti administratīvajām komisijām.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu