Bukmeikeri: «Saskaņas» izredzes iekļūt valdībā trīs reizes mazākas nekā «Vienotībai» (120)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas «Saskaņa» izredzes iekļūt valdībā ir trīs reizes mazākas nekā «Vienotībai», liecina bukmeikeru prognozes.

Totalizators «viensviens.lv» prognozē, ka partija «Saskaņa» varētu iegūt vislielāko atbalstu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, tomēr izredzes politiskajam spēkam iekļūt valdībā ir trīs reizes mazākas nekā patlaban pie varas esošajai partijai «Vienotība».

«Viensviens.lv» vadītājs Arvīds Rasa norāda, ka sagaidāmo valdību, visticamāk, varētu veidot trīs potenciālie politiskie spēki - «Vienotība», ZZS un Nacionālā apvienība (NA). Šāda varbūtība esot vērtējama ar iespējamību 60% apmērā. Savukārt 19% apmērā ir iespējamība, ka valdību veidos partijas «Saskaņa», ZZS un «No sirds Latvijai».

Savukārt gan Nilam Ušakovam, gan Aivaram Lembergam saskaņā ar bukmeikeru aplēsēm ir nelielas iespējas sēdēt premjera krēslā. Labākas izredzes kļūt par valdības vadītāju ir Ingunai Sudrabai, tomēr, visticamāk, vietu saglabās līdzšinējā premjerministre Laimdota Straujuma, kuras palikšana amatā izteikta ar varbūtību 33% (likmes koeficients 2,75).

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka dažas dienas pirms 12. Saeimas vēlēšanām nedaudz samazinājies «Saskaņas» atbalstītāju, bet pieaudzis «Vienotības», Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Nacionālās apvienības (NA) un Ingunas Sudrabas partijas atbalstītāju skaits, liecina pētījumu kompānijas «Latvijas fakti» veiktās aptaujas dati.

Par partiju «Saskaņa» gatavi balsot 17,4%, par «Vienotību» - 13% un par ZZS - 10,5% vēlētāju, par Ingunas Sudrabas vadīto partiju «No sirds Latvijai» gatavi balsot 9,9% respondentu, bet par NA - 8,3% vēlētāju.

Komentāri (120)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu