Simtiem cilvēku izmanto iespēju nobalsot jau šovakar, nododot balsi glabāšanā (145)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12.Saeimas vēlēšanu iecirknī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā šovakar izveidojusies apmēram 120 cilvēku gara rinda. Balsotāji drūzmējas arī vēlēšanu iecirknī Aleksandra Čaka ielā, kā arī Vecmīlgrāvī un citviet.Šie cilvēki ieradušās nodot glabāšanā savu vēlēšanu balsi.

12.Saeimas vēlēšanu iecirknī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā šovakar līdz plkst.18.15 savu balsi glabāšanā bija nodevuši 128 pilsoņi.

Par pilsoņu aktivitāti pārsteigumu pauž gan balsotāji, gan vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētāja Daina Gulbiņa. Lai nodotu savu balsi glabāšanā, vēlētājiem rindā nākas stāvēt apmēram 45 minūtes vai pat stundu.

Gulbiņa norādīja, ka, atšķirībā no ierastās balsošanas, balss nodošana glabāšanā aizņem ilgāku laiku.

Aptaujātie balsotāji pauda atšķirīgu viedokli par vēlēšanām - kāds raugās pozitīvi uz pilsoņu aktivitāti, bet cits uzskata, ka pēc vēlēšanām tāpat nekas nemainīsies. Izskan arī neapmierinātība, ka nākas stāvēt tik garā rindā.

38.vēlēšanu iecirknī, kas izvietots Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, neilgi pirms plkst.19 balsi glabāšanā bija nodevuši vairāk nekā 100 cilvēku, aģentūrai LETA pastāstīja vēlēšanu komisijas pārstāve Gita Grīnberga. Vēlētājiem nepieciešams skaidrot, kādā veidā notiek balss nodošana glabāšanā, norādīja komisijas darbiniece, piebilstot, ka šodien aktīvi ir vecie cilvēki, kas zina, ka sestdien uz vēlēšanām nevarēs ierasties. Pēc iecirkņa atvēršanas vēlētāju aktivitāte kļuvusi lielāka un daudzi izvēlas nākt tieši uz šo vietu, jo zina, ka Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā gaidāma rinda.

Kāds no vēlētājiem, kas ieradās iecirknī ģimnāzijā, ieraugot garo rindu, devās projām, norādot, ka būs jānāk ceturtdien plkst.9.

Kā novēroja aģentūra LETA, diezgan liela balsotāju aktivitāte vērojama arī vēlēšanu iecirknī Vecmīlgrāvī, Ziemeļblāzmas pilī. Tur ap plkst.19 bija izveidojusies cilvēku rinda.

Kā ziņots, šodien 61 vēlēšanu iecirknī no plkst.17 līdz 20 var nodot glabāšanā savu balsi 12.Saeimas vēlēšanās, informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa. Nodot balsi glabāšanā varēs arī ceturtdien un piektdien, kad iecirkņi būs atvērti citos laikos.

Savukārt vēlēšanu dienā, 4.oktobrī, būs iespējams nobalsot no plkst.7 līdz 20 jebkurā tuvākajā iecirknī, lai arī kur vēlētājs atrastos.

Komentāri (145)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu