Ādažu poligonā ieradīsies ASV armijas smagās bruņutehnikas rota (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Operācijas «Atlantic Resolve» laikā ASV armijas Pirmās kavalērijas divīzijas smagās bruņutehnikas rota šī mēneša sākumā nomainīs Ādažu militārajā bāzē izvietotos ASV gaisa desantniekus, informēja ASV vēstniecībā Latvijā.

Jaunā vienība ieradīsies kopā ar pieciem tankiem «Abrams» un 12 bruņumašīnām «Bradley», kas tiks izmantotas kopīgajās mācībās ar Latvijas karavīriem Ādažos.

Pirmā kavalērijas divīzija ir viena no ASV armijas godalgotākajām kaujas vienībām. Tā izveidota 1921.gadā un ir piedalījusies 2.pasaules karā, karojusi Korejas, Vjetnamas un Persijas līča karā, kā arī piedalījusies situācijas stabilizācijas misijā Bosnijā un Hercegovinā, karojusi Irākas un Afganistānas karā.

ASV armijas Eiropā karavīru klātbūtnes palielināšana Polijā, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā no šī gada aprīļa apliecina ASV atbalstu NATO un kopīgajām drošības saistībām, piedaloties papildu militārajās mācībās un pastiprinot sadarbību drošības jomā ar partneriem un sabiedrotajiem. Militārās sauszemes mācības tiek organizētas pēc Latvijas iniciatīvas un palīdzēs veicināt sadarbspēju ar nelielu vienību, kā arī vadītāju apmācību.

ASV karavīru ierašanās reģionā notiek papildus iepriekš plānotām daudzpusējām sauszemes militārajām mācībām, piemēram, «Combined Resolve II», «Saber Strike», «Rapid Trident» un «Saber Guardian».

Operācija «Atlantic Resolve» apliecina ASV nelokāmo atbalstu tās NATO sabiedroto, tostarp Latvijas, drošībai, norādīja vēstniecībā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu