SKDS: izredzes iekļūt Saeimā ir piecām partijām (105)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gaidāmajās 12.Saeimas vēlēšanās 5% barjeru ir izredzes pārvarēt piecām politiskajām partijām, liecina pētījumu kompānijas SKDS veiktās jaunākās aptaujas dati.

Vislielākais aptaujāto iedzīvotāju atbalsts ir partijai «Saskaņa» - 18,4%. Otrajā vietā SKDS veiktajā ierindojas «Vienotība» - 11,9%, bet trešajā Zaļo un zemnieku savienība - 11,3%.

Tālāk seko Nacionālā apvienība - 9,3%, kā arī partija «No sirds Latvijai» - 9,1%.

Tūlīt aiz 5% atzīmes ir Latvijas Reģionu apvienība, par kuru būtu gatavi balsot 3,6% respondentu. Ievērojami mazāk aptaujāto iedzīvotāju pauduši gatavību balsot par partiju «Latvijas Attīstībai» - 1,7%, Latvijas Krievu savienību - 1,6%, partiju «Vienoti Latvijai» - 1%, Jauno konservatīvo partiju - 0,8%, partiju «Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām», partiju «Suverenitāte» - 0,1%, partiju «Izaugsme» - 0,1%.

Liels respondentu daudzums - 17,7% norādījuši, ka vēl nav izlēmuši, par ko balsos, bet 12,7% atzinuši, ka balsot neies vispār.

SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš aģentūrai BNS pauda, ka aptaujas dati liecina par trīs būtiskiem aspektiem. Viņš norādīja, ka pēdējā laikā ir samazinājies vēlētāju atbalsts «Vienotībai», kas skaidrojams ar dažādiem kompromitējošiem materiāliem un pārmetumiem saistībā ar šo partiju. «No daudziem pārmetumiem, kas ir skāruši šo partiju, būtiskākais ir saistīts ar bankas «Citadele» pārdošanu,» sacīja Kaktiņš.

Viņš uzsvēra arī bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas veidotās partijas «No sirds Latvijai» straujo popularitātes kāpumu, kas Kaktiņa skatījumā saistīts ar lielas iedzīvotāju daļas neapmierinātību ar pašreizējo valsts politiku. «Šobrīd jautājums ir nevis par to, vai Sudraba pārvarēs 5% barjeru, bet gan to, cik daudz vietas viņas partija iegūs Saeimā,» teica SKDS vadītājs.

Tāpat Kaktiņš pauda, ka aptaujas dati liecina par cerību Latvijas Reģionu apvienībai tomēr iekļūt Saeimā, neraugoties uz to, ka tai šobrīd ir vien 3,65% respondentu atbalsts. «Tiesa gan, lai tas notiktu, šai partijai ir jāuzsmaida veiksmei,» atzina Kaktiņš.

12.Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī.

Komentāri (105)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu