NMPD darbiniekiem ar 20 gadu stāžu iecerētas izdienas pensijas (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima ceturtdien konceptuāli atbalstīja izdienas pensiju piešķiršanu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem, kam ir 20 gadu darba stāžs. Likumprojektu turpinās skatīt Sociālo un darba lietu komisija.

Veselības ministrija modelējusi situāciju par finanšu apmēru gadījumā, ja pēc likumprojekta pieņemšanas uz izdienas pensiju pieteiktos 50% un 15% darbinieku, kam uz to būtu tiesības. 2016.gadā izdienas pensijām būtu nepieciešami 1,2 miljoni eiro, ja to pieprasīs puse darbinieku, kuriem būs uz to tiesības. Ja pieteiksies 15%, tad būs nepieciešami 365 tūkstoši eiro.

Tiesības uz izdienas pensiju plānots dot tiem darbiniekiem, kam ir 20 gadu darba stāžs NMPD, bet izdienas pensiju apmērs balstīts uz aprēķinu par 70% no darba samaksas.

Vairākus iebildumus pret projekta «Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā iesaistītā personāla izdienas pensiju likums» normām paudusi Finanšu ministrija.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka NMPD no šā gada sākuma līdz augusta vidum no darba aizgājuši 33 speciālisti. No darba dienestā šogad aizgājuši ārsta palīgi, ārsti, dispečeri un operatīvā medicīniskā transporta vadītāji. Dienesta pārstāve Ilze Bukša iepriekš paskaidroja, ka lielākoties speciālisti bijuši spiesti pamest darbu veselības stāvokļa dēļ, jo viņi nav varējuši iziet obligāto veselības pārbaudi. Atlaišanas pabalstu apmērs šogad jau sasniedzis 70 295 eiro, un šī summa ir uz pusi lielāka, nekā tika prognozēts iepriekš.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu