Āboltiņa piedalīsies valdības veidošanas sarunās (52)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partija «Vienotība» šodien valdes sēdē izveidojusi sarunu grupu, kas runās par nākamo koalīciju, un šajā darba grupā iekļauta arī pašreizējā Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa, kura šajās vēlēšanās tikusi izsvītrota pietiekami daudz reižu, lai jaunajā Saeimā netiktu ievēlēta.

«Šodien mēs izveidojām sarunu grupu, kas runās par nākošo koalīciju, un Āboltiņa ir šajā sarunu grupā. Arī es esmu tur, izpilddirektors Artis Kampars, Ilze Viņķele un Kārlis Šadurskis,» šodien TV3 raidījumā «Nekā personīga» pastāstīja premjerministre Laimdota Straujuma. Darba grupu vadīs pati Straujuma, jo Āboltiņa rīt dosies uz kādu sanāksmi Itālijā.

«Vienotībai» nešķiet, ka Āboltiņas svītrošana būtu par pamatu nekavējoties sasaukt partijas ārkārtas kongresu, lai vērtētu šo situāciju vai izteiktu neuzticību. «»Vienotība» ir saņēmusi vairāk vietu [parlamentā] nekā pagājušās vēlēšanās, līdz ar to pārmest partijas priekšsēdētājai, ka viņa ir 4.vietā Kurzemes sarakstā, pēc valdes domām, nav nekāda pamata,» skaidroja Straujuma.

Viņa norādīja, ka šī situācija tiks vērtēta šogad plānotajā partijas kongresā, taču patlaban neesot nepieciešamības sasaukt ārkārtas kongresu vai to kā citādi apspriest, jo partija vēlēšanās ir ieguvusi otro vietu un trīs mandātus vairāk nekā iepriekšējās vēlēšanās, līdz ar to Āboltiņa kā partijas vadītāja ir partiju ievedusi parlamentā ar labu rezultātu.

Straujuma arī piebilda, ka pret Āboltiņu tikusi vērsta arī masveidīga nomelnošanas kampaņa, kas robežojusies ar nekorektiem uzbrukumiem.

Tomēr

svītrojumu dēļ nežēlastībā, visticamāk, kritīs, «Vienotības» līdzšinējā izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete,

kura šajās vēlēšanās ir visvairāk svītrotā amatpersona no Ministru kabineta. Straujuma atzina, ka Druvietei nevajadzētu atgriezties valdībā un būr jāmeklē cits izglītības un zinātnes ministrs. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka patlaban nav iespējams pateikt, kāds varētu būt amatu sadalījums starp koalīcijas partneriem, jo tas nav pārrunāts ne «Vienotībā», ne arī ar sadarbības partijām.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu