Policija: Iespējamie konflikti pirms izrādes par Herbertu Cukuru Liepājā atrisināti mierīgā ceļā (50)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespējamie konflikti pirms sestdien, 11.oktobrī, Liepājas Olimpiskajā centrā notikušās mūzikla «Cukurs. Herberts Cukurs» pirmizrādes atrisināti mierīgā ceļā, tiem nesākoties, atzina Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Šis pasākums bijis policijas redzeslokā, policisti uzraudzījuši sabiedrisko kārtību. Policija veikusi savu uzdevumu, neļaujot izcelties iespējamiem konfliktiem, atzina Šteinberga. Saistībā ar pirmizrādes dienā pie Liepājas Olimpiskā centra notikušajām aktivitātēm neviena persona nav aizturēta.

Liepājas Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš apstiprināja, ka Pašvaldības policija ir piefiksējusi dažus faktus, tostarp ar sarkanu krāsu notrieptu leļļu nomešanu Olimpiskā centra priekšā pirms izrādes. Aizturēto neesot, un neviena administratīvā lieta ne pret vienu personu nav ierosināta, atzina Vārpiņš, piebilstot, ka šis jautājums vairāk ir Drošības policijas kompetencē.

Kā ziņo portāls «Irliepaja.lv»,

pirms pirmizrādes Liepājas Olimpiskajā centrā un ap to valdījusi saspringta gaisotne,

ko izraisījusi nesen jaunu organizāciju - «Russkaja zarja» («Krievu rītausma») - dibinājušo Jevgeņija Osipova un Ilariona Girsa aktivitātes, proti, ar sarkanu krāsu noziestu leļļu nomešana Olimpiskā centra priekšā un strīpainos ieslodzīto kostīmos tērptu vīru uzstājīga cenšanās iekļūt skatītāju zālē.

Kā informēja izrādes producents Juris Millers, Liepājā dzimušais aviators Cukurs Latvijas vēsturē ir kontroversiāla personība - kādam viņš ir Latvijas patriots un pasaulē slavenākais latvietis, bet citiem - kara noziedznieks, kuru nogalināja Izraēlas slepenais dienests.

Pie mūzikla veidošanas strādājuši komponists Jānis Ķirsis, dzejnieks Pēteris Draguns un dialogu autors Millers.

Cukura lomā redzams aktieris Juris Jope, viņa dzīvesbiedri Mildu atveido Jolanta Strikaite, bet iestudējuma sarežģītāko lomu - Latvijas vēstnieku Francijā Valdi Mutiņu, kurš vēlāk pārtop par NKVD virsnieku Vladimiru Mutinu un SS unteroficieri Voldemāru Muttinu, - atveido dziedātājs Atis Auzāns.

Kā ziņots, par mūzikla iestudēšanu neapmierinātību paudis Simona Vīzentāla centra Jeruzalemes nodaļas direktors Efraims Zurofs, jo Cukurs, pēc Zurofa teiktā, Otrā pasaules kara laikā esot piedalījies ebreju civiliedzīvotāju nogalināšanā. Savukārt Ventspils Krievu biedrība vērsusies pie Drošības policijas vadītāja Jāņa Reinika, Ventspils pilsētas domes izpilddirektora Alda Ābeles, Ventspils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieka Jāņa Arāja, kā arī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka Normunda Grūbja ar lūgumu aizliegt mūzikla «Cukurs. Herberts Cukurs» pirmizrādi Ventspilī.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu