«Saskaņa» un LRA panākušas vienošanos par Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas reģionu apvienība (LRA) un «Saskaņa» panākušas vienošanos par vairākiem partiju programmās minētiem jautājumiem, tostarp par Valsts prezidenta ievēlēšanu ar tautas nobalsošanu, žurnālistiem pēc partiju divpusējās tikšanās pirmdien sacīja «Saskaņas» līderis Nils Ušakovs.

«Pie jautājuma par tautas vēlētu prezidentu esam gatavi ķerties jau pirmajās jaunās Saeimas sēdēs,» norādīja Ušakovs.

Partijas arī atradušas kopīgu nostāju attiecībā uz nepieciešamību pārdalīt iedzīvotāju ienākuma nodokli par labu pašvaldībām. Šobrīd iedzīvotāju ienākuma nodoklis tiek dalīts ieskaitot 20% valsts, bet 80% pašvaldību budžetos. Savukārt LRA iestājas par tādu nodokļa sadalījumu kāds bija pirms finanšu krīzes - pašvaldībām 82%, bet valsts budžetam 18%.

«Saskaņas» līderis Ušakovs arī izteicis atbalstu LRA aicinājumam veidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju «Maximas» traģēdijai Zolitūdē.

Jau ziņots, ka arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pirmdien pēc tikšanās ar LRA izteica atbalstu priekšlikumiem par tautas vēlētu prezidentu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārdali un parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi.

Pēc 4.oktobrī notikušajām 12.Saeimas vēlēšanām piecas parlamentā iekļuvušās partijas pirmdien turpina savstarpējas sarunas.

Esošā koalīcija pirmdien vienojās turpināt strādāt kopā ar nākamajā valdībā trīs partiju sastāvā, tas ir, «Vienotība», Zaļo un zemnieku savienība un NA.

«Saskaņa» 12.Saeimas vēlēšanās ieguva 24 deputātu vietas, «Vienotība» - 23, ZZS - 21, NA - 17, LRA - 8, bet «No sirds Latvijai» - 7.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu