Ja sodīta persona vēlēsies strādāt skolā, tai būs jāsamaksā 79 eiro par iesnieguma izvērtēšanu (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Iepriekš sodītas personas iesnieguma par vēlēšanos strādāt skolā izskatīšana, pamatojoties uz izglītojamo drošības apsvērumiem, varētu maksāt 79,05 eiro, liecina valsts sekretāru sanāksmē izskatītie Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotie grozījumi Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) maksas pakalpojumu cenrādī.

Izglītības likums nosaka, ka par pedagogu nedrīkst strādāt persona, kura sodīta par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas, izņemot gadījumu, kad pēc sodāmības dzēšanas vai noņemšanas Ministru kabineta noteikta institūcija, izvērtējusi, vai tas nekaitē izglītojamo interesēm, ir atļāvusi strādāt par pedagogu šādai personai.

Nākamā gada 1.janvārī stāsies spēkā Ministru kabineta noteikumi, kas paredz, ka šāda iesnieguma izskatīšana būs maksas pakalpojums. Tāpat šie noteikumi paredz, ka iesniegumu izvērtēšanu veiks IKVD.

Minētais maksas pakalpojums ietvers kancelejas izdevumus, informācijas apmaiņas izdevumus, telpu nomas un uzturēšanas izmaksas, kā arī atalgojumu par komisijas sekretāra darbu.

Gadā plānots izskatīt apmēram 50 šādu iesniegumu.
Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu