Situācija plūdu skartajās pašvaldībās normalizējusies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Situācija saistībā ar plūdiem Ogrē, Salaspils novadā un Stopiņu novadā ir normalizējusies un stabilizējusies.

Kā pastāstīja Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis, situācija jau pāris dienas ir stabilizējusies. Ņemot vērā šodienas lietu, ūdens līmenis Ogres un Urgas upēs ir nedaudz palielinājies, tomēr tas esot normas robežās, līdz ar to patlaban runas par nestabilitāti nevar būt.

Ulmanis arī norādīja, ka līmenis upēs tiek kontrolēts un vēl arvien notiek pastiprināta ūdens līmeņa uzraudzība. Līdz ar to dienesti lielā mērā vēl arvien strādā krīzes režīmā, pēdējās divas dienas koncentrējoties uz pēcplūdu situācijas risināšanu.

Pašvaldības policijas priekšnieks atzina, ka pirmo reizi pašvaldība saskārusies ar šādu situāciju pēc lietus rudenī, līdz ar to daba norāda uz punktiem, kuriem būtu jāpievērš uzmanība.

Ulmanis uzsvēra Nacionālo bruņoto spēku Krasta apsardzes dienesta palīdzību, nodrošinot arī sūkņus.

Stopiņu novada domes preses pārstāve Inese Skrastiņa sacīja, ka situācija patlaban ir mierīga un jau vakar ūdens līmenis krities par aptuveni pusmetru. Salaspils novada preses pārstāve Lolita Trukšāne arī apstiprināja, ka situācija ir normalizējusies. Viņa bilda, ka ūdens līmenis tagad ir salīdzinoši nedaudz paaugstinājies, bet tas atbilstot tādam, kāds ir parasti lietus laikā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā norādīja, ka, salīdzinot ar neseno maksimumu, Ogres upē ūdens līmenis ir samazinājies, un tagad tas ir zem 1,6 metru atzīmes. Ūdens līmenis kopš sasniegtā maksimuma pirms pāris dienām samazinājies arī Lielajā Juglā.

Centrā pieļāva, ka, iespējams, ūdens līmenis varētu paaugstināties rīt, kad lietus būs nolijis, bet patlaban ūdens līmeņa izmaiņas nav novērojamas.

Kā ziņots, šodien līdz plkst.21 vietām, galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos ilgstoši līs, norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Nokrišņu daudzums sasniegs 15 līdz 22 milimetrus.

Igstošo lietavu dēļ iepriekš mājas applūdušas Salaspils pagastā un Ogrē. Hidrologi jau prognozēja, ka nākamnedēļ atkal atsāksies straujāka ūdens līmeņa celšanās. Tuvākajās dienās ūdens līmenis paaugstināsies vairākās upēs, tostarp Daugavā, Aiviekstē un Gaujas lejtecē. Ūdens līmeņa paaugstināšanās iespējama arī Vidzemes augstienes dienvidu daļas mazo upju lejtecēs. Pārējās upēs līmenis kritīsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu