Vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību traucēta elektroapgāde (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Kopš vēla svētdienas vakara vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību dažādos Latvijas reģionos traucēta elektroapgāde, liecina akciju sabiedrības «Sadales tīkls» operatīvā informācija.

Svētdienas vakarā «Sadales tīkls» vēstīja, ka 20 kV elektrolīnijas bojājuma dēļ traucēta elektroapgāde klientiem Ogrē, taču elektroapgādes atslēgumu kartē pieejamie dati liecina, ka agrā pirmdienas rītā elektroapgāde bija traucēta Skrundas novadā, Jelgavas novadā, Ikšķiles novadā, Līvānos, Daugavpils novadā, Ciblas un Ludzas novadā, kā arī dažviet citviet Latvijā.

Dažbrīd elektroapgāde bija pārtrūkusi pieciem sešiem tūkstošiem mājsaimniecību.

Sadales sistēmas operators «Sadales tīkls» pirmdienas rītā novērsis lielāko daļu no temperatūras svārstību un mitruma izraisītajiem elektrotīkla bojājumiem, tomēr bez elektrības joprojām ir 2300 «Sadales tīkla» klientu, pavēstīja «Sadales tīkla» komunikācijas speciāliste Tatjana Smirnova.

«Svētdienas [19.oktobra] vakarā paaugstināts mitruma līmenis izraisīja vidējā sprieguma 20 kilovoltu elektrolīniju atslēgšanos, ietekmējot elektroapgādi aptuveni 5000 klientiem Latvijas dienvidu, austrumu un ziemeļaustrumu daļā, tajā skaitā - Jelgavas, Skrundas, Līvānu, Daugavpils, Ikšķiles un Gulbenes novadā. No gaisa temperatūras svārstībām un paaugstinātā mitruma noraso elektroapgādes tīkla izolatori, kas, savukārt, izsauc iekārtu pārklāšanos un elektroapgādes līniju atslēgšanos,» sacīja Smirnova.

Viņa uzsvēra, ka «Sadales tīkla» elektromontieru brigādes naktī strādāja pastiprinātā režīmā, tostarp veica bojājumu lokalizēšanu, organizēja pārslēgumus elektrotīklā, lai maksimāli jau nakts stundās atjaunotu elektroapgādi klientiem.

Pēc Smirnovas teiktā, pirmdienas rītā plkst.10 avārijas atslēgumu dēļ bez elektrības joprojām ir aptuveni 2300 «Sadales tīkla» klientu, tostarp Ventspils novadā – 692, Ludzas novadā – 396, Smiltenes novadā 387, Daugavpils novadā – 336 klientu un Jelgavas novadā 160 klientu.

Tāpat viņa norādīja, ka pirmdien situācija elektroapgādē dienas gaitā būs mainīga, jo pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, Latvijā saglabāsies paaugstināts mitruma līmenis un visā Latvijas teritorijā iespējams lietus. «»Sadales tīkls» turpina novērst gaisa temperatūras svārstību un mitruma ietekmē izraisītos elektrotīkla bojājumus un pastiprināti seko situācijai elektrotīklā, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu operatīvu elektroapgādes atjaunošanu,» teica Smirnova.

«Sadales tīkls» ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija «Latvenergo».

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu