Aptauja: 76% iedzīvotāju šaubās, vai spētu norēķināties par ārstēšanos (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Trīs ceturtdaļas jeb 76% Latvijas iedzīvotāju māc bažas par to, vai viņi slimības gadījumā spēs samaksāt par ārstēšanos, liecina apdrošinātāja «Ergo» Drošības indeksa aptauja.

Gandrīz tikpat - 74% - raizējas arī par saņemto medicīnas pakalpojumu kvalitāti.

Saslimt ar smagām slimībām, ko nāktos ilgstoši ārstēt, baidās 72% aptaujāto, bet 61% respondentu uztrauc iespēja gūt smagas traumas, kuru ārstēšanai būtu nepieciešama nopietna medicīniskā palīdzība. Tāpat 59% Latvijas iedzīvotāju pauduši raizes saindēties ar nekvalitatīvu pārtiku vai iedzīvoties veselības problēmās sintētisku vai kaitīgu piedevu dēļ pārtikas produktos.

«Ergo» Veselības apdrošināšanas departamenta vadītājs Baltijā Gints Konrads informē, ka vien daži procenti «Ergo» klientu veselības apdrošināšanas segmentā iegādājas polisi paši kā privātpersonas. Lielākajai daļai to nodrošina darba devējs, pilnībā vai daļēji sedzot ar polises iegādi saistītos izdevumus, un tas joprojām ir populārs darbinieku motivēšanas veids.

«Tādējādi varam secināt, ka valsts nodrošinātā veselības aprūpe Latvijā nav pietiekami efektīva. Veselības aprūpes sistēmā līdz šim novērots pastāvīgs finansējuma trūkums, un nereti uz pakalpojumu saņemšanu var nākties ilgi gaidīt. Nozares finansējums uz vienu iedzīvotāju Baltijas valstīs ir zems, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm. Tas attiecīgi dod iespējas apdrošinātājiem augt šajā segmentā un piedāvāt risinājumus, kas klientiem nodrošina plašākas iespējas rūpēs par savu veselību,» secina Konrads.

Veselības apdrošināšanas polise vidēji maksā, sākot no 250 eiro, un sedz gan maksas ambulatoros, gan stacionāros pakalpojumus. Viena apdrošinātā persona gada laikā izmanto ap 20 veselības aprūpes pakalpojumiem.

Veselības apdrošināšana ir viens no lielākajiem apdrošināšanas veidiem Latvijā. Šā gada pirmajā pusē saskaņā ar Latvijas Apdrošinātāju asociācijas datiem veselības apdrošināšanas prēmiju īpatsvars Latvijas apdrošināšanas tirgū sasniedza 20,7%. «Ergo» četrus gadus saglabājis lielākā veselības apdrošinātāja pozīciju Latvijā, ik gadu sniedzot pakalpojumus aptuveni 80 000 veselības apdrošināšanas polišu turētāju.

«Ergo» Drošības indeksu izstrādājusi apdrošināšanas sabiedrība «Ergo» un pētījumu centrs SKDS. Latvijā izvaicāti 1005 pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem līdz 74 gadiem.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu