CVK trešdien plāno apstiprināt vēlēšanu rezultātus (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) trešdien plāno apstiprināt 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus, liecina CVK sniegtā informācija Saeimas Prezidijam.

Rezultātu apstiprināšana notiks Saeimas Sarkanajā zālē plkst.16.

Jau vēstīts, ka «Saskaņa» 12. Saeimas vēlēšanās ieguvusi 24 deputātu vietas, «Vienotība» - 23, Zaļo un zemnieku savienība - 21, Nacionālā apvienība - 17, Latvijas Reģionu apvienība - 8, bet «No sirds Latvijai» - 7.

Drošības policija (DP) saistībā ar iespējamu balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās sākusi jau septiņus kriminālprocesus, viena persona tika aizturēt, taču ir atbrīvota un tai ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis un noteikts procesuālais statuss – aizdomās turētais. Kopumā saistībā ar iespējamu balsu pirkšanu DP aizturējusi divas personas.

Viens no kriminālprocesiem, kuru sākusi DP pēc 12.Saeimas vēlēšanām, ir pēc «Vienotības» vietējās nodaļas vadītāja Jura Vidiņa iesnieguma par iespējamo balsu pirkšanu Latgalē par labu Dzintaram Zaķim. Zaķis līdz izmeklēšanas beigām ir apturējis darbību partijā «Vienotība» un atkāpies no «Vienotības» frakcijas vadītāja amata 11.Saeimā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu