Vecrīgā plānotās viesnīcas projektu nemainīs, bet iedzīvotāju vēlmes ņems vērā apbūves gaitā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas iedzīvotāju atsauksmes par plānoto septiņu stāvu viesnīcu Vecrīgā, Grēcinieku ielā 25, pēc to apkopošanas un izvērtēšanas iespēju robežās centīsies ņemt vērā objekta celšanas gaitā, informēja būvvaldē.

Būvvaldes pārstāve Ilze Žūka pastāstīja, ka patlaban būvvaldē saņemtas vairāk nekā 300 atsauksmes. Kas attiecas uz iedzīvotāju iebildumiem pret ēkas izskatu, Žūka skaidroja, ka ēkas projektu mainīt nebūs iespējams, tomēr rīdzinieku iebildumus varēs mēģināt ņemt vērā, piemēram, apbūves materiālu izvēlē - lai ēka iederētos vidē vai «neizskatītos smagnēji» utt. Tāpat iedzīvotāju vēlmes varēs ietekmēt, piemēram, transporta piekļūšanas objektam aspektu u.c. nianses, kas būs pamatotas un kuras būs iespējams iestrādāt ēkas būvniecības gaitā, skaidroja būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Vēl šodien līdz pusnaktij Rīgas iedzīvotāji var pilsētas būvvaldē iesniegt atsauksmes par viesnīcas būvniecības ieceri. Pēc atsauksmju apkopošanas un izvērtēšanas, kā paredz spēkā esošie attiecīgie Ministru kabineta noteikumi, publiskās apspriešanas rezultātus apstiprinās Rīgas dome un tai pakļautā būvvalde. Tam sekos būvatļaujas saņemšana.

Līdz šim atsauksmēs iedzīvotāji visvairāk iebilduši pret plānoto būves izskatu.

Jau ziņots, ka būvniecības ieceres autors ir Lietuvas uzņēmums «Nevertel», bet viesnīcas projekta autori ir arhitekta Andra Kronberga vadītais birojs SIA «Arhis Arhitekti».

Apbūvējamais zemesgabals atrodas Vecrīgas teritorijā, Grēcinieku ielā 25, tādu nozīmīgu objektu kā Rātslaukums, Melngalvju nams un Svētā Pētera baznīca areālā. Zemesgabala ziemeļu pusē atrodas Svaru iela, dienvidu pusē - Grēcinieku iela. Austrumu un rietumu pusēs atrodas neapbūvēti vēsturiskie zemes gabali, kas nākotnē var tikt apbūvēti saskaņā ar perimetrālās apbūves principiem. Ēkas pirmajā stāvā plānotas viesnīcas ēkas publiskās funkcijas - reģistratūra, konferenču centrs, restorāns, fitnesa zāle, komerctelpas, virtuves telpas, vertikālās komunikācijas, auto lifts. Ēkas 2.-6.stāvā izvietotas viesnīcas istabas un to servisa telpas. Ēkas 7.stāvs atvēlēts tehniskajām telpām.

Pazemes stāvā plānotas tehniskās telpas, palīgtelpas restorāna un viesnīcas vajadzībām, autostāvvieta, kur daļu no stāvvietām paredzēts aprīkot ar mehānisku sistēmu automobiļu novietošanai divos līmeņos. Ēkas fasādes veidotas kā monolītā dzelzsbetona strukturāls režģis ar metāla fasāžu sistēmas aizpildījumu, kas veidots no caurspīdīgām un necaurspīdīgām stiklotu fasāžu daļām. Daļa no fasādes paredzēta atverama. Betona struktūras virsmas apstrāde iecerēta dažādi fakturēta un tonēta.

Apbūvei paredzētā zemesgabala platība ir 1022 kvadrātmetri, ēkas kopējā platība - 5502 kvadrātmetri, bet ēkas kopējā telpu platība - 4979 kvadrātmetri

Publiskās apspriešanas pamatmērķis nav aizliegt būvniecību, bet gan normatīvo aktu iespēju robežās saskaņot sabiedrības un attīstītāja intereses, vienojoties par abpusēji izdevīgiem nosacījumiem. Fakts, ka būvniecības iecerei būvvalde piemēro publiskās apspriešanas procedūru, apliecina, ka plānotā būvniecība atbilst teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem un ir atļauta, skaidrots būvvaldē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu