Aptauja: Iedzīvotāji no esošajiem ministriem nākamajā valdībā visvairāk vēlētos redzēt Rinkēviču (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No esošajiem ministriem iedzīvotāji nākamajā valdībā visvairāk vēlētos redzēt ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), liecina aģentūras TNS un telekompānijas LNT raidījumu «900 sekundes» oktobrī veiktais pētījums.

Lūgti nosaukt ne vairāk kā trīs esošās valdības ministrus, kurus iedzīvotāji vēlētos redzēt arī nākamajā valdībā, kopumā vislielāko Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalstu ieguvuši Rinkēvičs - 22%, finanšu ministrs Andris Vilks (V) - 18% un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) - 17%.

Savukārt 14% Latvijas iedzīvotāju topošajā valdībā vēlētos redzēt pašreizējo iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V), bet desmitā daļa iedzīvotāju nākamajā valdībā vēlētos pašreizējo kultūras ministri Daci Melbārdi (VL-TB/LNNK) -12%, aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS) - 11%, ekonomikas ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP-V) - 10%, kā arī satiksmes ministru Anriju Matīsu (V) - 10%.

7% Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā pauž vēlmi, lai nākamajā valdībā darbotos arī pašreizējais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), 4% iedzīvotāju vēlētos pašreizējo izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti (V) un labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS), savukārt 3% iedzīvotāju nākamajā valdībā vēlētos redzēt pašreizējo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Romānu Naudiņu (VL-TB/LNNK).

Trešā daļa (31%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem nākamajā valdībā nevēlētos redzēt nevienu no pašreizējās valdības ministriem. Vēl 13% iedzīvotāju nav skaidra viedokļa šajā jautājumā.

Aptauja veikta laikā no šī gada 14.oktobra līdz 16.oktobrim ar interneta starpniecību, visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu