Koalīcijas partneri nesteidzas piekāpties viens otram un uzstāj uz savām prioritātēm (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdošās koalīcijas partneri, nespējot panākt kompromisu par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā, nesteidzas piekāpties viens otram un uzstāj uz savām prioritātēm. Koalīcijas partneri gan ir pārliecināti, ka kompromiss tiks rasts un šādas domstarpības nav nekas neierasts valdības veidošanas gaitā, kas mēdzot būt arī sarežģītāka un pretrunīgāka.

Kaut arī šorīt bija plānota kārtējā koalīcijas partneru tikšanās, lai diskutētu par jaunās valdības izveidi, tā tika pārcelta, visticamāk, uz trešdienu, 22.oktobri.

Kā žurnālistiem skaidroja nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķis Imants Parādnieks, pašlaik vienošanās nav panākta, tāpēc nebija nepieciešamības runāt vēlreiz par to pašu, kas vienreiz jau izrunāts. Attiecībā uz atbildības jomu sadali partneri esot iestrēguši pie tā, ka katrs paliek savās pozīcijās, piebilda politiķis.

Viņš gan uzsvēra, ka jāturpina strādāt pie jautājumiem, par kuriem ir vienošanās, proti, valdības deklarācijas, un, strādājot «darāmos darbus», varbūt arī izkristalizēsies labākie kandidāti un partijas, kuras varētu uzņemties atbildību par konkrētajām jomām.

Arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) akcentēja, ka pašlaik notiek darbs pie valdības deklarācijas, un koalīcijas partijas šodien valdes sēdēs apspriedīs arī valdības veidošanas jautājumus.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pauda viedokli, ka valdība tiks izveidota savlaicīgi un visi jautājumi, par kuriem ir domstarpības, tikšos atrisināti. Tas ir laika jautājums, piebilda politiķis.

ZZS šodien publiskajā telpā nāca klajā ar ierosinājumu mainīt amatu sadales proporciju, par kuru sākotnēji vienojušies partneri un kas paredzēja sešas atbildības jomas «Vienotībai», piecas - ZZS un četras - VL-TB/LNNK. ZZS šodien aicināja «ievērot paritāti» un katram no partneriem piešķirt piecus amatus.

Brigmanis šodien pēc koalīcijas sēdes skaidroja, ka tas nav jauns priekšlikums un pašā sākumā to rosināja nacionālā apvienība. Ar laiku ZZS pievienojas šim viedoklim un uzskata, ka tas varētu būt labs variants.

Straujuma, lūgta komentēt šo ierosinājumu, gan sacīja, ka tas ir jauns piedāvājums un tas jāapspriež «Vienotības» valdes sēdē šovakar.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu