«Saskaņa» gatavo pieteikumu, lai apstrīdētu vēlēšanu rezultātus Latgalē (280)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partija «Saskaņa» noteikti apstrīdēs 12.Saeimas rezultātus, kad tie tiks oficiāli apstiprināti, apliecināja partijas līderis Nils Ušakovs. Viņš arī piebilda, ka partija jau gatavo pieteikumu, lai vēlēšanu rezultātus varētu apstrīdēt. To var darīt tikai pēc tam, kad Centrālā vēlēšanu komisija apstiprina galīgos vēlēšanu rezultātus.

«Saskaņa» vērsīsies Augstākajā tiesā un pārsūdzēs vēlēšanu rezultātus Latgalē, tāpēc aicina cilvēkus informēt par balsu pirkšanas gadījumiem, jo katra liecība šajā procesā būšot nozīmīga.

Kā ziņots, CVK plāno šonedēļ, 22.oktobrī, apstiprināt galīgos 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Drošības policija sākusi vairākus kriminālprocesus saistībā ar iespējamajiem balsu pirkšanas gadījumiem 4.oktobrī notikušajās 12.Saeimas vēlēšanās. Vienā no sākumā ierosinātajām lietām ir aizdomās turētais, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saistībā ar balsu pirkšanas skandālu Latgalē Saeimas deputāts Dzintars Zaķis (V) apturējis darbību «Vienotībā». Zaķis savu darbību partijā apturējis līdz brīdim, kamēr tiks pabeigta izmeklēšana par iespējamiem vēlēšanu procesa pārkāpumiem atsevišķos Latgales vēlēšanu iecirkņos. Zaķis pārmetumus noliedz un uzsver, ka vēlēšanu kampaņa bija godīga.

Komentāri (280)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu