Pie Uzbekistānas vēstniecības protestēs pret spīdzināšanu šajā valstī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.15 iepretim Uzbekistānas vēstniecībai Latvijā norisināsies «Amnesty International» fotoakcija, lai pievērstu uzmanību Uzbekistānā apcietinātajai aktīvistei Diloromai Abdukadirovai, kura kopš 2010.gada atrodas apcietinājumā, jo piedalījās protestā par labākiem ekonomiskiem apstākļiem valstī, informēja «Amnesty International» pārstāvis Kaspars Zālītis.

Kā norādīja Zālītis, «Amnesty International» atbalstītāji savākuši gandrīz 200 000 parakstu ar aicinājumu Uzbekistānas prezidentam nekavējoties un bez nosacījumiem atbrīvot Abdukadirovu, jo organizācijai ir bažas, ka, neskatoties uz ticamiem pieņēmumiem, ka Abdukadirova tikusi pakļauta spīdzināšanai un pret viņu vērsta cita veida slikta apiešanās, līdz šim neviena izmeklēšana, balstoties uz šīm apsūdzībām, nav veikta, kā arī vainīgie nav identificēti un saukti pie atbildības.

«Viņa pašlaik izcieš 18 gadu cietumsodu nepatiesas apsūdzības rezultātā par mēģinājumu gāzt konstitucionālo kārtību un cietuma noteikumu pārkāpšanu,» skaidroja Zālītis, norādot, ka organizācijas atbalstītāji 11 valstīs piedalīsies fotoakcijā ar devīzi «Stop noslēpumiem un meliem. Stop spīdzināšanai Uzbekistānā», lai pievērstu uzmanību Diloromas apcietinājumam un spīdzināšanas praksei Uzbekistānā.

Fotoakcija Rīgā norisināsies iepretim Uzbekistānas vēstniecībai Latvijā, Elizabetes ielā 11.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu