Pārdaugavā plīsis liels kanalizācijas vads; apkārtnē veidojas izskalojumi (51)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Rīgā, Bāriņu ielā, aiz Uzvaras pieminekļa, šodien plīsis liela diametra kanalizācijas vads, kā dēļ brauktuves malējā joslā un blakus esošajā zālājā izveidojies izskalojums apmēram trīs metru garumā un 70 centimetru platumā, informēja «Rīgas ūdens» pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Uzreiz pēc avārijas sākti remontdarbi, kas noris visas dienas garumā un turpināsies vismaz diennakti. Avārijas vieta ir norobežota, lai neapdraudētu satiksmes dalībnieku drošību. «Tiek nostiprinātas izskalotās bedres malas, un liek čaulu plīsušajam vadam, pēc tam betonēs,» veicamos remontdarbus aprakstīja Mucenieks.

Līdz avārijas seku novēršanai Bāriņu ielā satiksme notiks tikai pa divām izskalojuma neskartajām joslām. Mucenieks arī pastāstīja, ka tikusi pārveidota pretējā zaļā zona, lai pa avārijas neskartajām joslām varētu pārvietoties autobusi un netiktu ietekmēta sabiedriskā transporta kustība.

Mucenieks skaidroja, ka plīsušo vadu uzņēmumā «Rīgas ūdens» tuvākajā laikā bija plānots rekonstruēt. Pie avārijas, visticamāk, vainojams novecojis vads kopsakarā ar ceļu satiksmi, tās izraisītajām vibrācijām un spiedienu, jo vads atrodas zem brauktuves. Cik daudz laika būs nepieciešams pilnīgai seku novēršanai, kļūs zināms darbu gaitā.

Mucenieks arī informēja, ka avārija nav radījusi zaudējumus «Rīgas ūdens» klientiem. Uzņēmums arī izpētīs, vai pēc negadījuma būs nepieciešama sadzīves ūdens plūsmu pārorientēšana.

Avārijas remontdarbi turpināsies visu nakti, un, ja nakts laikā neradīsies nekādi sarežģījumi, tad remonts varētu ilgt aptuveni diennakti, prognozēja Mucenieks. Taču precīzas prognozes būs zināmas no rīta.

Arī rīt avārijas vietā būs ierobežota satiksme - tā tiks organizēta pa vienu joslu katrā virzienā līdzšinējo divu joslu vietā. Sabiedriskais transports kursēs, kā ierasts, un tam ir izveidota josla uz sadalošās joslas rēķina.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu