Sākta jauna iniciatīva Latvijas demogrāfiskās situācijas uzlabošanai - «Augošai Latvijai»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Šonedēļ darbību sākusi jauna iniciatīva Latvijas demogrāfiskās situācijas uzlabošanai - «Augošai Latvijai». Tās mērķis, apvienojot sabiedrības, valsts un uzņēmēju spēkus, ir radīt ģimenēm draudzīgu un sakārtotu vidi, kas ļautu palielināt dzimstību Latvijā un nodrošinātu labklājību ģimenēm ar bērniem.

Demogrāfs Ilmārs Mežs norāda, ka Latvija joprojām ir viena no astoņām ES valstīm, kurā dzimušo skaits ir daudz zemāks par mirušo skaitu. Balstoties uz Centrālās statistikas pārvaldes apkopotajiem datiem, 2014.gada janvārī - augustā iedzīvotāju skaits valstī samazinājies par 4426 cilvēkiem. «Iemesls tam ir netaisnīgais nabadzības risks, kas Latvijā tiek uzkrauts tām ģimenēm, kas vēlas vairākus bērnus. Atbildīgās ES valstis šo nabadzības risku ģimenēs ar vairākiem bērniem ir jūtami mazinājušas vai pat izskaudušas, un bērnu skaits tur vairs nenozīmē pieaugošu trūkumu. Vienīgi tāds ceļš ir ejams arī Latvijai, un es apsveicu katru iniciatīvu, kas šo nabadzības pieaugumu vairāku bērnu ģimenēs var mazināt,» saka Ilmārs Mežs.

Lai īstenotu šo ieceri, ar mazumtirdzniecības tīkla SIA «Maxima Latvija» atbalstu izveidota mājaslapa augosai.lv, kurā pārskatāmā veidā apkopota informācija par Latvijā pieejamo atbalstu ģimenēm.

Mājas lapā augosai.lv apkopota informācija par atbalstu Latvijas ģimenēm četrās kategorijās - uzņēmumu, valsts, profesionālais un «Maxima» atbalsts. Šī informācija tiks regulāri atjaunota un papildināta. SIA «Maxima Latvija» šīs iniciatīvas ietvaros izstrādājusi «Maxima» mazuļu atbalsta programmu, nodrošinot 5% papildu uzkrājumu (kopā 6%) PALDIES kartes kontā, pērkot dažādas preces bērniem. Tāpat «Maxima» veikalos regulāri bērnu produktiem vai produktu kategorijai būs īpaši zema cena.

«Ļoti ceram, ka «Augošai Latvijai» palīdzēs radīt ģimenēm Latvijā tādus apstākļus, lai bērni būtu gaidīti, laimīgi un viņu ģimenes pārtikušas. SIA «Maxima Latvija» līdz šim izstrādājusi virkni iniciatīvu Latvijas ģimeņu atbalstam, ar kurām iespējams iepazīties arī mājas lapā augosai.lv, un turpināsim ieviest arvien jaunas iniciatīvas - esam apņēmušies tuvākajos piecos gados ģimeņu atbalsta kustībā ieguldīt aptuveni 1 000 000 eiro,» saka SIA «Maxima Latvija» vadītāja Jeļena Kondrašova.

Ikviens ir aicināts iesaistīties šajā kustībā, informējot par jau esošajām vai jaunieviestajām iniciatīvām atbalsta sniegšanā Latvijas ģimenēm - www.augosai.lv/lv/piesakies/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu