LM neplāno vēl vairāk paplašināt izdienas pensiju saņēmēju loku (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Katra nozare par sociālo garantiju politiku ir atbildīga pati, tāpēc ieinteresētajām pusēm ar priekšlikumiem iekļaut savus darbiniekus izdienas pensiju saņēmēju lokā ir jānāk klajā pašām un savs viedoklis jāaizstāv arī valdībā, šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē pauda Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra vietnieks Ingus Alliks.

Jau vēstīts, ka LM augustā noslēdza darbu pie koncepcijas «Par izdienas pensiju piešķiršanu», kurā cita starpā rosina paplašināt izdienas pensiju saņēmēju loku ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes darbiniekiem, VID Muitas pārvaldes darbiniekiem, VID Muitas kriminālpārvaldes darbiniekiem un Militārās izlūkošanas un drošības dienesta amatpersonām.

Alliks sacīja, ka LM ieskatā patlaban izdienas pensijas saņēmēju loks ir papildināms tikai ar ministrijas piedāvātajām kategorijām. Viņš gan nenoliedza, ka

izdienas pensijas pienāktos vēl vairāku profesiju pārstāvjiem,

un norādīja, ka ar attiecīgiem priekšlikumiem būtu jānāk klājā konkrēto nozaru atbildīgajām ministrijām.

Ja valdībā tiks gūts atbalsts, tad attiecīgajā ministrijā arī izstrādājams likumprojekts, uzsvēra Alliks. Kā piemēru viņš minēja Aizsardzības ministriju, kas, konsultējoties ar LM, izstrādājusi Militārpersonu izdienas pensiju likumu.

LM pārstāvis informēja, ka kopš koncepcijas «Par izdienas pensiju piešķiršanu» izsludināšanas, vienošanās ar atsevišķu nozaru pārstāvjiem joprojām nav panāktas, jo tās vēlas paplašināt izdienas pensiju saņēmēju loku vairāk, nekā piedāvā LM.

Tieslietu ministrijas pārstāvji sēdē sacīja, ka

LM nav ņēmusi vērā lūgumu iekļaut izdienas pensiju saņēmēju lokā arī Valsts probācijas dienesta darbiniekus. Izdienas pensijas pieprasītas arī atsevišķiem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem un vēl citu nozaru pārstāvjiem.

Kā ziņots, pašiniciatīvu panākt saviem darbiniekiem izdienas pensijas uzņēmusies NMPD vadība, kuras izstrādātais likumprojekts par neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā iesaistītā personāla izdienas pensijām 2.oktobrī jau pieņemts Saeimā pirmajā lasījumā.

Par izdienas pensijas koncepcijas izstrādi vienojušies arī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA), iepriekš informējusi LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu