Bailēs no pedofila skolas atceļ pasākumus, vecākie skolēni pieskata mazākos (38)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaut arī viņa fotorobots izlīmēts uz skolu durvīm, pie pieturām, veikaliem un kokiem, valstī visvairāk meklētais noziedznieks joprojām uz brīvām kājām. Nenotvertais Imantas pedofils uztrauc vecākus, skolotājus un bērnus. Tieši nedrošās situācijas dēļ Imantas skolās atcelti sarīkojumi, kas beigtos tumsā, un vecāko klašu skolēni uz mājām ved tos, kuriem vecāki pēc stundām netiek pakaļ, šovakar vēsta LTV «Panorāma».

Meklētā Imantas pedofila bilde uz Imantas vidusskolas durvīm nesen nomainīta ar jaunāko fotorobotu - kopš pavasara, kad sabiedrība uzzināja par pedofila noziegumiem, šī ir jau otrā reize, kad skola brīdina vecākus un audzēkņus.

«Fotoroboti izplatīti, vecāki apziņoti, bērni nāca pie manis, it kā ir atpazinuši, mēs sadarbojāmies ar policiju, un tad norima. Bet vecāku attieksme ir mainījusies, tagad tiešām nāk pakaļ,» stāsta sociālā pedagoģe Ilze Bite.

Rīgas Imantas vidusskolā nenoķertā pedofila dēļ direktors šodien izdevis rīkojumu, ar kuru atceļ visus klases vakarus, kamēr ļaundaris nebūs rokā. Skolēni ir dusmīgi, taču drošība ir pirmajā vietā.

Blakus ielā, Rīgas 96.vidusskolā, beidzas mācības sākumskolas klasītēm. Pie durvīm pulcējas mammas, tēti, omītes un citi sagaidītāji. «Katru dienu vedu, sagaidu, tiešām ir bailes atstāt bērnus. Vēl pagājušo gadu viņa viena nāca, bet kopš tiem notikumiem vairs nē,» saka skolnieces Katrīnas mamma, kura savu bērnu vienu vairs nekur nelaiž. Šajā skolā pavasarī tika organizētas dežūras, kad vecāko klašu skolēni mazos pavadīja uz mājām.

Imantas pedofila fotorobots
Imantas pedofila fotorobots Foto: Publicitātes foto

Bērnu uzticības tālrunis 116111 ir saņēmis vairākus bērnu zvanus, kas saistīti ar Imantas pedofilu. «Zvanīja puisītis, kurš teica, ka dzīvo Imantā, draugs viņam jau stundu kavē,» pastāstīja bērnu psiholoģe Marija. Viņa atgādina, ka

bērna intuīcija ir ļoti spēcīga, tāpēc, ja bērnam uz ielas uzmācas bailes, šķiet, ka kāds seko, nav jābaidās lūgt palīdzību pieaugušajiem

- kaut vai palūgt telefonu, lai piezvanītu vecākiem, vai aicināt pavadīt līdz drošai vietai.

Pedofilus psihologi iedala trīs tipos. «Vieni, kas paši ir kā bērni, uzvedas kā bērni un ātri atrod ar bērniem kopīgu valodu. Otri ir tādi, kas bērnībā paši cietuši un tagad atriebjas. Viņi meklē upuri, lai atriebtos. Trešie vēlas varu pār kādu, un es uzsvēršu, viņi meklē vientuļus bērnus,» skaidro psiholoģe.

Kamēr noziedznieku meklē policija, iedzīvotāju patruļas un citi brīvprātīgie, vecākiem ir tikai viens ieteikums - vienmēr zināt, kur ir un ko dara viņu bērns. Iet ar viņu kopā, pavadīt un sagaidīt. Bet,

ja uz ielas redzat apjukušu skolēnu, metiet pie malas kautrību un vaicājiet – kas noticis.

Šis jautājums kādā brīdī var būt izšķirošs, uzsver raidījums.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu