Prezidents dod koalīcijai nedēļu laika vienoties par valdības izveidi (33)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Andris Bērziņš aicinājis topošās koalīcijas partijas līdz nākamai trešdienai, 29.oktobrim, vienoties par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, pēc tikšanās ar prezidentu sacīja «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien prezentēja prezidentam savu redzējumu par jaunās valdības modeli, kā arī informēja Bērziņu, ka līdz galam vienošanās par to nav panākta.

Saskaņā ar Straujumas piedāvājumu «Vienotībai» jaunajā valdībā pienāktos premjera amats, kā arī atbildība par Finanšu ministriju, Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Satiksmes ministriju, kā arī Veselības ministriju (VM).

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu pārraudzīt Aizsardzības ministriju, Labklājības ministriju, Zemkopības ministriju, Ekonomikas ministriju, kā arī Izglītības un zinātnes ministriju.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK saskaņā ar Straujumas piedāvājumu arī jaunajā valdībā turpinātu vadīt Kultūras ministriju, Tieslietu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, kā arī uzņemtos Saeimas priekšsēdētāja amatu.

Āboltiņa piebilda, ka gadījumā, ja partneri uzstās uz vienādu amatu skaitu, «Vienotība» varētu atteikties no VM, un to varētu pārraudzīt nacionālā apvienība.

Viņa informēja, ka partneriem uzdots līdz trešdienai vienoties par jomu sadalījumu jaunajā valdībā. «Ja šāda vienošanās netiek panākta, jārēķinās ar to, ka tas ir pierādījums tam, ka šī koalīcijas nespēj attaisnot vēlētāju dotu uzticību,» pauda Āboltiņa.

Nacionālās apvienības piekrīt šādam piedāvājumam par jomu sadalījumu, savukārt ZZS līderis Augusts Brigmanis vien pauda, ka vienošanās šajā jautājumā tiks panākta un valdība tiks apstiprināta.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu