Oktobrī pieaudzis klientu skaits Rīgas nakts patversmēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Oktobrī, salīdzinot ar septembri, Rīga nakts patversmju klientu skaits pieaudzis vidēji par 162 klientiem, kas ir par 4,7% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā 2013.gadā, informēja Rīgas domē.

Tikmēr Rīgas patversmes Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem oktobrī vidējais klientu skaits pieaudzis par 19 personām, septembrī vidēji dienā pakalpojumus saņēma 78 cilvēki. Dienas centrā iespējams saņemt sociālā darba speciālistu un psihologa pakalpojumus; ģimenes ārsta pakalpojumus primārās veselības aprūpes līmenī; dušas, dezinfekcijas un veļas mazgāšanas pakalpojumus, kā arī jaunas drēbes. Dienas centra darba laiks ir no plkst.9 līdz 17.

Rīgā nakts patversmes pašlaik darbojas no plkst.18 līdz 8, bet, nakts gaisa temperatūrai kļūstot zemākai par mīnus 10 grādiem pēc Celsija vai āra gaisa temperatūrai noslīdot zem nulles un vēja ātrumam pārsniedzot 10 metrus sekundē, naktspatversmes darbosies visu diennakti.

Rīgas patversmēs/nakts patversmēs 627 vietas līdzfinansē Rīgas dome, bet nepieciešamības gadījumā līdzfinansēto vietu skaits var tikt palielināts līdz 957:

Līdz diviem mēnešiem gadā persona nakts patversmēs var uzturēties bez maksas. Ja persona naktspatversmē uzturas ilgāk par diviem mēnešiem un tai nav noteikts trūcīgās personas statuss, personai jāveic daļēju maksu par naktspatversmes pakalpojumu - 0,64 eiro dienā. Rīgas patversmes nodrošina gultasvietu; vakariņas, sanitāri higiēniskos pakalpojumus; personisko mantu dezinfekciju, glabāšanu; medicīnisko palīdzību; personas drošību un sociālā darbinieka konsultācijas.

2014.gada oktobrī Rīgas pilsētas pašvaldība līdzfinansē zupas virtuves pakalpojumus līdz 605 porcijām dienā piecas reizes nedēļā, četrās vietās Rīgā - pie Āgenskalna tirgus, Krišjāņa Barona ielā 126 un 56, Laktas ielā 8 k-1 un Dienas centrā Katoļu ielā 57. Zupas virtuves pakalpojumus var saņemt jebkurš cilvēks, neuzrādot dokumentus. Maltīti var baudīt uz vietas vai ņemt līdzi savos traukos.

Rīgā darbojas septiņas Rīgas domes līdzfinansētas patversmes, tostarp nakts patversmes vīriešiem un sievietēm - SIA «V.E.L.G.» Esplanādes ielā 1 un «Latvijas Sarkanā Krusta» nakts patversme Gaiziņa ielā 7, nakts patversmes sievietēm - Rīgas patversmes sieviešu nodaļa Bārddziņu ielā 2 un biedrības «Pins» nakts patversme Tvaika ielā 2, nakts patversmes vīriešiem - Rīgas patversmes vīriešu nodaļa Maskavas ielā 208, nakts patversme «Zilais Krusts» Maskavas ielā 336, kur 10 vietas atvēlētas arī vīriešiem ar kustību traucējumiem, kā arī SIA «V.E.L.G.» nakts patversme Kartupeļu ielā 8.

Plašāka informācija par naktspatversmes pakalpojumiem un zupas virtuvju darba laikiem pieejama, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Iedzīvotājus arī aicina būt atsaucīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, kurš nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī, piezvanot pa ārkārtas situāciju tālruni 112 vai policijai pa tālruni 110, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam 113, kā arī ziņot par bezpajumtnieku pulcēšanās vietām Rīgas patversmes Mobilajai brigādei pa mobilo tālruni 27023550.

Rīdzinieki arī aicināti ziedot siltos apģērbus, apavus, siltas zeķes, segas, kas būtu labā stāvoklī, nododot Rīgas patversmē - Maskavas ielā 208 un Katoļu ielā 57.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu