CVK balsošanas aploksnēs konstatējusi arī ievietotas naudaszīmes (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) konstatējusi balsošanas aploksnēs kopā ar biļeteniem ievietotas naudaszīmes, pastāstīja CVK priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Kamradzis.

Nīderlandes vēlēšanu iecirknī 4.oktobrī, atverot vēlēšanu aploksnes, konstatēts, ka vienā aploksnē kopā ar derīgu vēlēšanu zīmi bija ievietota piecu eiro banknote. Uz naudaszīmes vienā pusē ar zilu pildspalvu vēlētājs uzrakstījis «Gribu braukt mājās», bet uz otras banknotes puses pilsonis norādījis arī ziedojuma mērķi, rakstot «Reemigrācijas plānam».

Savukārt Cēsu novada 363.iecirknī kāds pilsonis vēlējies finansiāli atbalstīt Artūru Kaimiņu (Latvijas Reģionu apvienība). Viņš kopā ar vēlēšanu zīmi aploksnē ievietojis 10 eiro banknoti un zīmīti, uz kuras rakstīts «Deputātam Artusam Kaimiņam!».

Divās citās vēlēšanu aploksnēs ievietotas divas naudaszīmes - piecu eiro banknote un 20 centu monēta.

Kamradzis norādīja, ka šādi gadījumi ir vērojami teju katrās vēlēšanās un aploksnēs ievietotā summa parasti ir no pieciem līdz 10 eiro.

Viņš uzsvēra, ka

vēlētāja griba finansiāli atbalstīt jaunievēlēto deputātu Kaimiņu tiks īstenota, jo CVK plāno šos 10 eiro nodot pašam deputātam,

kad sanāks jaunais Saeimas sasaukums. «Bijām cerējuši, ka viņa partijas [Latvijas Reģionu apvienības] pārstāvji ieradīsies uz CVK oficiālo vēlēšanu rezultātu publicēšanu, bet, tā kā neviens partijas pārstāvis neieradās, tad naudu atdosim viņam [Kaimiņam], kad sanāks 12.Saeima,» teica Kamradzis.

Savukārt pārējā nauda tikšot ieskaitīta valsts kasē. «Labāk, lai ir tā, ka tas tiek publiski paziņots, lai neviens neteiktu, ka CVK naudu paturējusi pie sevis,» paskaidroja Kamradzis.

Ir bijuši arī citi līdzīgi incidenti, piemēram,

Eiropas Parlamenta vēlēšanās Tatjanas Ždanokas sarakstam («Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā») pie vēlēšanu zīmes aploksnē bija pievienota transporta biļete uz Kaļiņingradu,

pastāstīja CVK priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Kamradzis.

Jau vēstīts, ka 12.Saeimas vēlēšanās, kas notika 4.oktobrī, «Saskaņa» ieguvusi 23% balsu, «Vienotība» - 21,87%, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 19,53%, Nacionālā apvienība (NA) - 16,61% balsu, «No sirds Latvijai» - 6,85% bet Latvijas Reģionu apvienība (LRA) - 6,66% balsu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu