Raidījums: Stalbes pagastā aizdomas par balsu pirkšanu «Saskaņas» labā (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pārgaujas novada Stalbes pagasta iedzīvotāji izteikuši aizdomas par balsu pirkšanu partijas «Saskaņa» labā, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Kā raidījumam sacījuši Stalbes pagasta iedzīvotāji, vēlēšanu rītā esot pamanījuši divus lielus autobusus, kas atveduši vēlētājus uz Stalbes iecirkni. Tas raisījis aizdomas, un patlaban vēl neesot skaidrs, vai ir kāda saikne starp diviem lielajiem autobusiem, kas vēlēšanu rītā atveduši vēlētājus uz iecirkni, un vēlēšanu rezultātiem.

Izbrīnu raisījis fakts, ka pēc urnu atvēršanas iecirknī, kur iepriekš par «Saskaņu» nobalsojuši varbūt daži cilvēki, atrastas vairāk nekā 60 balsu un deputāta kandidātam Ivaram Zariņam (SC) tikuši 45 plusi.

Stalbes iedzīvotāji par savām aizdomām ziņojuši Drošības policijai.

Vairāki Stalbes iedzīvotāji norādījuši, ka aizdomas viņiem radīja tas, ka savā iecirknī šādu aktivitāti neatceras. Proti, tādas rindas kā vēlēšanu rītā iepriekš nekad nav bijušas.

Deputāts Zariņš «Panorāmai» uzsver, ka vēlētāji, kas balsojuši par viņu Stalbē, darījuši to paši pēc savas gribas, izvērtējot deputāta līdzšinējo sniegumu 11.Saeimā, nevis kāda vesti un pierunāti balsot par viņu.

Jau ziņots, ka līdz šim visskaļāk izskanējušas aizdomas par iespējamu balsu pirkšanu Latgalē par labu «Vienotības» deputātam Dzintaram Zaķim. Par iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem Drošības policija sākusi jau septiņus kriminālprocesus, un tie saistīti ar vairākām partijām. Balstoties uz izskanējušo informāciju par balsu pirkšanu par labu Zaķims, «Saskaņa» apņēmusies jau rīt apstrīdēt šodien paziņotos oficiālos vēlēšanu rezultātus. Tādā veidā «Saskaņa» cer jaunajā valdībā iegūt vēl vienu vai divus mandātus, atņemot tos «Vienotībai»

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu