Šonedēļ jau trešo reizi pie Latvijas konstatē Krievijas izlūklidmašīnu (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO patruļlidmašīnas šodien virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas konstatējušas Krievijas bruņoto spēku radioelektroniskās izlūkošanas lidmašīnu «Il-20», skaidroja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Jau ziņots, ka šāda tipa lidmašīnas konstatētas arī 20.oktobrī un 21.oktobrī. Savukārt vakar NBS Baltijas jūrā, pavisam netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem, konstatējuši Krievijas bruņoto spēku palīgkuģi «Bira».

Šogad līdz 1.septembrim Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies 173 reizes.

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu