DP lietā par iespējamo balsu pirkšanu Zaķa labā pārbauda arī provokācijas versiju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības policija (DP) kriminālprocesā par iespējamo balsu pirkšanu Dzintara Zaķa (V) labā pārbauda arī provokācijas versiju.

Izmeklēšanas uzdevums ir pārbaudīt visas versijas, tostarp arī iespējamās provokācijas versiju, atzina DP. Izmeklēšanas iestāde gan pagaidām atturas no komentāriem par šīs lietas izmeklēšanas gaitu.

TV3 raidījums «Nekā personīga» iepriekš vēstīja, ka Zaķis pagājušā nedēļā sniedzis paskaidrojumus Drošības policijai balsu pirkšanas lietā.

Jau ziņots, ka DP izmeklē septiņus kriminālprocesus par iespējamu vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās. Šobrīd DP par aizdomās turētajiem atzinusi divas personas.

DP sākusi kriminālprocesus par iespējamu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem.

DP joprojām nemin konkrētas partijas, kuru labā būtu notikusi balsu pirkšana. Viens no DP izmeklēšanā esošajiem kriminālprocesiem ir par iespējamo balsu pirkšanu Saeimas deputāta Dzintara Zaķa (V) labā.

Premjerministre Laimdota Straujuma neizslēdz, ka balsu pirkšanas gadījums Latgalē par labu Zaķim ir bijusi provokācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu