Uzliek 3600 eiro sodu PBK par atkārtotu tendenciozu Ukrainas notikumu atspoguļojumu (76)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien SIA «Pirmais Baltijas kanāls» piespriedusi 3600 eiro sodu par atkārtotu vienpusējas, neobjektīvas informācijas sniegšanu televīzijas programmā «Pirmais Baltijas kanāls» par notikumiem Ukrainā.

Nosakot sodu, tika ņemts vērā, ka «Pirmais Baltijas kanāls» ir pārrobežu programma un pēdējā gada laikā jau vairākkārt sodīta par šādiem pārkāpumiem.

Arī SIA «Autoradio Rēzekne» tika piespriests 700 eiro sods par vienpusējas, neobjektīvas informācijas sniegšanu radio programmā «Autoradio Rēzekne» par notikumiem Ukrainā. Nosakot soda apmēru, tika ņemts vērā gan pārkāpēja materiālais stāvoklis, gan tas, ka SIA «Autoradio Rēzekne» iepriekš nav bijusi sodīta, kā arī tas, ka «Autoradio Rēzekne» ir reģionālā programma un tiek izplatīta salīdzinoši nelielā teritorijā.

SIA «Solergo» tika piespriests administratīvais sods 4000 eiro apmērā par azartspēļu reklāmas izplatīšanu radio programmā «Capital FM».

Savukārt SIA «Baltkom radio» tika piespriests administratīvais sods 700 eiro apmērā par slēptās reklāmas izplatīšanu.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu