Gaidot prezidentūru, apmācīti 1140 valsts pārvaldē strādājošie (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaidot Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē, pusotra gada garumā 1140 valsts pārvaldē strādājošie padziļināti apguvuši ES institucionālo ietvaru, sarunu vešanu, lēmumu pieņemšanas un dokumentu izstrādes praksi, informēja prezidentūras mācību koordinatore Līga Griķe.

Šonedēļ Valsts administrācijas skolā prezidentūras saturiskās mācības noslēdzas. Prezidentūras mācības ir pēdējos gados lielākā investīcija valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstībā Latvijā. Apmācāmie savas zināšanas pēc pirmā mācību gada 10 punktu skalā vidēji novērtējuši uz 7. Sākot gatavošanos prezidentūrai, vidējais vērtējums apgūstamajās tēmās atzīmēts starp 4 un 5.

Griķe stāsta, ka prezidentūras saturiskās mācības tiek noslēgtas ar «Sanāksmju vadīšana, sarunu vešana un publiskā runa» kursu, kuru apguvuši 215 cilvēki - darba grupu vadītāji un vadītāju vietnieki, kuri nodrošinās darba grupu vadīšanu Latvijas prezidentūrā ES Padomes laikā. Mācības sastāvēja no intensīvas praktisko treniņu programmas un sanāksmju stimulācijām.

Saturiskajās mācībās pavisam tika iekļauti četri moduļi: ES institucionālais ietvars un likumdošanas sistēma (8 akadēmiskās stundas); ES lēmumu pieņemšanas process (16 akadēmiskās stundas);Sanāksmju vadīšana, sarunu vešana un publiskā runa (48 akadēmiskās stundas); ES dokumentu izstrāde; informācijas aprite un pārvaldība (16 akadēmiskās stundas).

Prezidentūras saturiskās mācības nodrošina Valsts administrācijas skola sadarbībā ar Eiropas Publiskās administrācijas institūtu (EIPA).

Latvijas prezidentūra ES Padomē sāksies 1.janvārī un ilgs pusgadu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu