Reklāma, kas daudziem nepatika, tiek ņemta nost, bet, kas būs tās vietā, nav zināms (82)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/@vircavs

Bieži kritizētā, žilbinošā «Samsung» reklāma, kas iztālēm mirgoja uz tā sauktā «Skābbarības torņa» - Zemkopības ministrijas ēkas Republikas laukumā 2 - tiek ņemta nost, jo reklāmai beidzās izmantošanas termiņš un tās izvietošanas atļauja netika pagarināta, TVNET atklāj Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Viņš norāda, ka reklāmas izvietošanas atļauja netika pagarināta, jo ir pieņemti jaunie saistošie noteikumi.

Pašlaik nav atkarīgs no Rīgas pilsētas būvvaldes, vai vecās, pilsētvidi degradējošās reklāmas vietā būs kāda cita, skaidro būvvaldes priekšnieks.

«Tur var izvietot tādu reklāmu, kas sastāv no brīvi stāvošiem burtiem, logotipiem bez vienotas pamatnes, kuru augstums nedrīkst pārsniegt 15% no pirmā stāva augstuma konkrētā ēkā,» stāsta Vircavs.

Vēl viens no jaunajiem ierobežojumiem ir liegums reklāmai projicēties pilsētas jumtu ainavā, kas bija otra bijušās «Samsung» reklāmas problēma.

Būvvaldes vadītājs piebilst, ka jaunie noteikumi tika pieņemti pagājušā gada 26. novembrī, bet stājās spēkā šā gada janvārī. «Samsung» reklāma drīkstēja karāties pie augstceltnes jumta līdz šim brīdim, jo vēl bija spēkā iepriekš pieņemtā reklāmas izvietošanas atļauja.

Par reklāmām «BTA» un «Ēd ar karotīti!», kas arī «izdaiļo» gan pilsētvidi, gan pašu augstceltni, Vircavs komentārus negrib sniegt. Tām vēl ir spēkā reklāmas izvietošanas atļaujas, un, kad tās beigsies, tad arī reklāmas tiks izvērtētas un pieņemts lēmums, vai atļauju izsniegt atkārtoti.

Būvvaldes priekšnieks dod mājienu, ka šīm reklāmām varētu būt līdzīgs liktenis, kāds ir jau bijušajai «Samsung» reklāmai, bet par to vēl tiks diskutēts.

«Samsung» reklāma «skābbarības torni» «izdaiļoja» kopš 2011. gada 31. maija. Vircavs norāda, ka trešdaļa reklāmas ir jau noņemta. Demontāža notiekot lēni, jo reklāma ir liela, turklāt alpīnistu darbu apgrūtina vējš.

Komentāri (82)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu