Mediķi satraukti par «Vienotības» spēju risināt problēmas onkoloģijas jomā (38)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partija «Vienotība» ir vienīgā, kas pirms vēlēšanām nesniedza redzējumu par problēmu risināšanu onkoloģijas jomā, tāpēc pastāv bažas par nākamās valdības spēju veltīt pietiekamu uzmanību šai jomai, paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norāda Latvijas Onkologu asociācijas un Latvijas Onkologu ķīmijterapeitu asociācijas vadītāji.

Viņi vēlas, lai nākamās valdības veidotāja Laimdota Straujuma (V) pauž skaidru atbalstu onkoloģijai un valdības deklarācijā izvirza mērķi samazināt saslimstību un mirstību ar šīm slimībām.

«Diemžēl mums nebija iespējas iepazīties ar valdības veidojošās partijas viedokli par risinājumiem, kā mazināt saslimstības un mirstības rādītājus ar onkoloģiskajām slimībām. Tomēr mums gribētos ticēt, ka Straujuma, kura pirms tam uzņēmās atbildību par Veselības ministriju un veselības jomu, izprot situācijas nopietnību un nepieļaus tās tālāku pasliktināšanos,» saka Latvijas Onkologu ķīmijterapeitu asociācijas priekšsēdētāja Gunta Purkalne.

Asociāciju pārstāvji aģentūrai LETA sacīja, ka pēc vēlēšanām mēģinājuši sazināties ar Straujumas biroja darbiniekiem, lai gūtu atbildes uz saviem jautājumiem, tomēr tas neesot izdevies.

Onkologi atgādina, ka onkoloģiskās saslimšanas ir otrs galvenais mirstības cēlonis valstī. Tāpēc viens no nākamās valdības uzdevumiem būtu apzināties slimības draudus sabiedrībai un tautsaimniecībai un risināt samilzušās problēmas, viņi norāda.

Kā ziņots, minētās asociācijas pirms vēlēšanām nosūtīja vadošajām partijām vēstules, lūdzot sniegt redzējumu par iespējām risināt problēmas veselības nozarē, konkrētāk, onkoloģijas jomā.

Mediķi arī vēlējās zināt, vai partijas būtu gatavas onkoloģijas augstās saslimstības un mirstības mazināšanu iekļaut valdības deklarācijā kā vienu no galvenajām veselības jomas prioritātēm.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu