Reinika pēcteci iekšlietu ministrs nosauks pirmdien (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) pirmdien, 27.oktobrī, plāno paziņot kandidātu Drošības policijas (DP) priekšnieka amatam, apliecināja Kozlovskis.

Likums paredz, ka DP priekšnieku pēc iekšlietu ministra priekšlikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets. Kozlovskis pastāstīja, ka jau iepriekš izvērtējis iespējamos kandidātus, līdz nonācis līdz vienai amatpersonai, kas būtu cienīga ieņemt šo amatu.

Šis cilvēks ir DP amatpersona un konceptuāli jau piekritis. Ministrs atturējās komentēt, vai šis kandidāts ir viens no pašreizējā DP priekšnieka Jāņa Reinika vietniekiem - Juris Ulmanis vai Juris Leitietis.

Ņemot vērā, ka par DP priekšnieka iecelšanu lemj valdība, tad kandidāts būs jāapspriež koalīcijas partneriem, norādīja ministrs.

Nākamajam DP vadītājam priekšā būs lieli izaicinājumi gan saistībā ar jauno ģeopolitisko situāciju, kas aktualizē jaunus drošības riskus, gan ar tuvojošos Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē.

Ministrs uzskata, ka drošības iestādes vadītājam jābūt politiski neitrālām cilvēkam, kam ir stratēģisks redzējums par DP tālāku attīstību. Vadītājam jābūt autoritātei sadarbības partneriem citās valstīs, ar kura profesionalitāti un kompetenci tie var rēķināties. Tāpēc ļoti svarīga ir pieredze un izpratne par valsts drošības iestāžu darbu.

Jau ziņots, ka DP ilggadējais priekšnieks Jānis Reiniks personīgu apsvērumu dēļ nolēmis no 7.novembra doties izdienas pensijā.

Reiniks DP priekšnieks bija aptuveni 15 gadus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu