Šonedēļ Latvijas tuvumā konstatētas sešas Krievijas armijas lidmašīnas (78)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO patruļlidmašīnas šonedēļ virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas konstatējušas sešas Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas, informēja Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS). Šodien konstatēti divi daudzfunkcionālie iznīcinātāji «Su-27» un viena transportlidmašīna «An-26».

Jau ziņots, ka 20., 21. un 23.oktobrī konstatētas Krievijas radioelektroniskās izlūkošanas lidmašīnas «Il-20». Savukārt 22.oktobrī NBS Baltijas jūrā, pavisam netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem, konstatējuši Krievijas bruņoto spēku palīgkuģi «Bira».

Šogad līdz 1.septembrim Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies 173 reizes.

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.

Komentāri (78)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu