Rinkēvičs seriāla «Interni» zvaigzni Ohlobistinu pasludina par nevēlamu personu (78)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrs Rinkēvičs nolēmis Krievijas seriāla «Interni» zvaigzni Ivanu Ohlobistinu pasludināt par nevēlamu personu, šovakar tviterī paziņojis pats ministrs.

Šādu lēmumu viņš pieņēmis, ņemot vērā Ohlobistina izteikumus, kas vērtējami kā etnisku naidu kurinoši.

Kā spilgtākās aktiera atklāsmes Rinkēvičs minējis viņa izteikumus «nāvi ukraiņiem», «geji jādedzina krāsnīs», piebilstot, ka šiem seko arī jebkuras tiesiskas valsts Krimināllikuma definētu noziegumu liste.

Par to, vai pašu seriālu «Interni» turpinās demonstrēt Latvijas televīzijas kanālos, būtu jālemj Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei.

Kā liecina «Biļešu servisa» informācija, Rinkēvičs ar šo lēmumu, visticamāk, būs «norāvis» Ohlobistina 7.novembrī Rīgā, Kongresu namā, ieplānoto «radošo vakaru» «Garīgas sarunas. Turpinājums...».

Pasākuma pieteikumā Ivans raksturots kā cilvēks ar pārsteidzošu likteni, dzīvs pierādījums frāzei: «Talantīgs cilvēks ir talantīgs it visā.» Viņš publikai ir labi pazīstams kā aktieris, režisors, scenārists, dramaturgs, žurnālists, televīzijas raidījumu vadītājs, rakstnieks, daudzbērnu tēvs, garīdznieks.

«Garīgās sarunas» ar Ohlobistinu rīkotas arī pērn, un arī šoreiz pasākums iecerēts kā «dzīva Ivana komunikācija ar skatītājiem» - uzstāšanās interaktīvas monoizrādes formā par cilvēkiem aktuāliem tematiem.

Biļetes uz šo pasākumu Kongresu namā maksā 20 līdz 65 eiro, un patlaban lielākā daļa vietu ir izpirktas.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kuram pret Maskavu ir daudz siltākas jūtas nekā Rinkēvičam, jau paspējis aktierim ar tvitera starpniecību paziņot: «Cienījamais Ivan Ohlobistin! Es nepiekrītu daudziem jūsu publiskajiem paziņojumiem. Bet man ir liels kauns par mūsu Ārlietu ministrijas vadītāju.»

Jau ziņots, ka šā gada jūlijā īsi pirms festivāla «Jaunais vilnis» Rinkēvičs uz nenoteiktu laiku liedzis Latvijā ieceļot Krievijā trīs plaši pazīstamiem dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.

Komentāri (78)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu