Latvijā septembrī par 2,6% pieaudzis trūcīgo skaits (230)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Septembrī Latvijā par gandrīz 2,6% pieaudzis reģistrēto trūcīgo skaits, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotā informācija. Tādējādi septembris ir šogad otrais mēnesis, kad trūcīgo skaits pieaudzis. Pēdējais šāds gadījums reģistrēts februārī, bet pēc tam trūcīgo skaits arvien samazinājās.

Aizvadītajā mēnesī valstī reģistrēti 65 297 trūcīgie,

kas ir par 1689 cilvēkiem jeb gandrīz 2,6% vairāk nekā augustā.

Tai pat laikā trūcīgo skaits nepārsniedz pārējo šā gada mēnešu rādītājus. Gada sākumā Latvijā trūcīgā statuss bija spēkā 83 273 cilvēkiem.

«Šīs nav uzskatāmas par būtiskām trūcīgo skaita izmaiņām,» raksturojot trūcīgo skaita pieaugumu septembrī, skaidroja LM pārstāve Viktorija Buraka. Viņa norādīja, ka šīm izmaiņām var būt dažādi iemesli, tostarp sezonas darbu beigšanās laukos un apkures sezonas sākšanās.

Vienlaikus Buraka aicināja ņemt vērā, ka septembrī trūcīgas personas statuss bija noteikts 3,2% valsts iedzīvotāju, kamēr

nabadzības riskam Latvijā ir pakļauti 19% iedzīvotāju.

Līdz ar trūcīgo skaita pieaugumu palielinājusies arī pabalstos izmaksātā summa. Kopumā pašvaldības sociālās palīdzības pabalstiem septembrī izlietojušas 3 387 874 eiro, kas ir par 153 625 eiro vairāk nekā augustā.

Savukārt pabalstu saņēmēju skaits pieaudzis par 5978 cilvēkiem, sasniedzot 57 431 personu.

Visvairāk naudas iztērēts dzīvokļu pabalstu izmaksai.

Komentāri (230)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu