Jūras un Gaisa spēki Latvijas ūdeņos meklē Lietuvas zvejas laivu (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jūras un Gaisa spēki kopš sestdienas rīta Latvijas ūdeņos meklē Lietuvas zvejas laivu, pavēstīja Jūras spēku flotiles pārstāve Līva Veita.

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs sestdien plkst.8.10 bija saņēmis palīdzības lūgumu no Lietuvas Meklēšanas glābšanas un koordinācijas centra, jo piektdien no Klaipēdas ostas izgājusi un pazudusi zvejas laiva, kurā atrodas divi cilvēki. Atbilstoši veiktajām dreifēšanas kalkulācijām laiva šorīt sasniegusi Latvijas ūdeņus.

Meklēt Lietuvas zvejas laivu devās patruļkuģis P-09 «Rēzekne», kā arī Gaisa spēku helikopters. Plkst.16.20 aviācijas bāzes helikopters «Mi-17» atgriezās bāzē Lielvārdē, patruļkuģis P-09 «Rēzekne» pārtrauca meklēšanu plkst.18.35, liecina ieraksts Nacionālo bruņoto spēku «Twitter» kontā. Pazudusī laiva netika atrasta.

Starp abu valstu meklēšanas glābšanas centriem notiek pastāvīga informācijas apmaiņa un darbu koordinēšana, norādīja Veita.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu