Seile trešdien atbildēs, vai uzņemsies izglītības un zinātnes ministra amatu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izglītības un zinātnes ministra amatam partija «Vienotība» uzrunājusi «Iespējamās misijas» vadītāju Mārīti Seili, un jau rīt viņa plāno sniegt atbildi, vai šis piedāvājums tiks pieņemts.

Seile norādīja, ka pašlaik ierosinājumam kļūt par izglītības un zinātnes ministri nesaka «nē», tomēr pagaidām viņa nav izlēmusi, vai šo piedāvājumu pieņemt. «Pagaidām notiek sarunas,» norādīja Seile, piebilstot, ka savu atbildi plāno sniegt rīt.

Pagaidām lēmums par to, vai Seile kļūs par nākamo izglītības un zinātnes ministri, nav pieņemts, tāpēc viņa atturas komentēt, kādas varētu būt viņas galvenās prioritātes un veicamie darbi šajā amatā.

Iepriekš izskanēja, ka iespējamā izglītības un zinātnes ministra amata kandidāte varētu būt «Vienotības» politiķe Lolita Čigāne, tomēr vēlāk partija viņu šim amatam nevirzīja. Pašreizējā ministre Ina Druviete (V) netika ievēlēta Saeimā un pauda nostāju, ka jaunajā valdībā ministra amatu neieņems, bet izteica vēlmi, ka ministra amata labprāt redzētu kādreiz šo amatu jau ieņēmušo Kārli Šadurski (V). Arī Šadurskis partijas atbalstu neguva.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partneri - «Vienotība», Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK - šodien turpinās diskutēt par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā, kā arī valdības deklarāciju.

ZZS valde pirmdien vienojusies uzņemties pārraudzīt arī Ekonomikas ministriju un Veselības ministriju (VM), tādējādi piekrītot partneru piedāvātajam valdības modelim.

Plānots, ka «Vienotību» jaunajā valdībā pārstāvēs Ministru prezidente Laimdota Straujuma, finanšu ministrs Jānis Reirs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, savukārt izglītības un zinātnes ministra amata kandidātu partija oficiāli līdz šim vēl nav nosaukusi.

ZZS jaunajā valdība varētu pārstāvēt zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, labklājības ministrs Uldis Augulis, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, kā arī Guntis Belēvičs veselības ministra amatā.

Nacionālajai apvienībai jaunajā valdībā varētu būt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kultūras ministre Dace Melbārde, savukārt Ināra Mūrniece varētu kļūt par Saeimas priekšsēdētāju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu