Valsts meklēs, kā nodrošināt straujāku fotoradaru izmantošanu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts plāno aktīvāk iesaistīt pašvaldības stacionāro fotoradaru uzstādīšanā un meklēt papildu iespējas nodrošināt straujāku fotoradaru izmantošanas attīstību, nekā sākotnēji paredzēts.

Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavojusi informatīvo ziņojumu par pašvaldību iesaistīšanu ceļu satiksmes uzraudzībā un fotoiekārtu vai videoiekārtu uzstādīšanā.

Ministrija aicina atbalstīt ziņojumā piedāvāto iespējamās rīcības trešo variantu, kas paredz, ka pašvaldībām, neveicot stacionāro fotoradaru iegādi, uzstādīšanu un to darbības nodrošināšanu, aktīvāk jālīdzdarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) iegādāto stacionāro fotoradaru uzstādīšanā, piemēram, bīstama ceļa posma apzināšanā.

Tāpat šis variants paredz, ka IeM sadarbībā ar CSDD, ņemot vērā attiecīgo pašvaldību priekšlikumus par fotoradaru uzstādīšanas vietām, meklē papildu iespējas nodrošināt straujāku fotoradaru izmantošanas attīstību, nekā to paredz iepriekš valdības pieņemtie lēmumi par 100 fotoradaru darbības pakāpenisku nodrošināšanu piecu gadu periodā.

Šis variants arī paredz, ka IeM sadarbībā ar CSDD, ņemot vērā attiecīgo pašvaldību priekšlikumus, izvērtē iespējas īstenot citus pasākumus, kas vērsti uz satiksmes drošības paaugstināšanu, piemēram, izvietojot atļauto braukšanas ātrumu fiksējošo ierīču mulāžas.

IeM un Satiksmes ministrija atbalsta šo rīcības variantu, kas neparedz tiešu pašvaldību iesaistīšanu ceļu satiksmes uzraudzībā un tehnisko līdzekļu uzstādīšanā. Kā pamatarguments šāda rīcības varianta izvēlei ir uzsāktā tehnisko līdzekļu uzstādīšanas projekta īstenošana, kas tuvākajā laikā prasīs iespējamo trūkumu novēršanu. Taču tas neizslēdz iespēju nākotnē vēlreiz atgriezties pie šī jautājuma un atkārtoti vērtēt nepieciešamību fotoradaru iegādes un to darbības nodrošināšanas procesā iesaistīt arī pašvaldības.

Valdības sēdes protokollēmums paredz, ka atbildīgajām ministrijām līdz 2015.gada 1.maijam jāiesniedz grozījumi normatīvajos aktos, kas regulē tehnisko līdzekļu izmantošanas kārtību, lai nodrošinātu trešā varianta īstenošanu.

Ziņojumu skatīs rīt paredzētajā valsts sekretāru sanāksmē.

Jau ziņots, ka nesen CSDD rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums «Reck», un pirmās mērierīces uz Latvijas ceļiem būs jau šogad. Iepirkuma līgumcena ir 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Fotoradaru iepirkumam bija vēl otra daļa, kas paredzēja, ka valsts iegādāsies četras transportlīdzekļu ātruma kontroles stacionārās iekārtas ar lāzera skeneri. Šajā daļā konkurss ir pārtraukts, jo iesniegtie piedāvājumi neatbilda CSDD izvirzītajām tehniskajām prasībām.

Tagad CSDD drīzumā izsludinās jaunu iepirkuma konkursu par šo četru mērierīču iegādi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu