Narkotiku lietotājiem būs aizliegts iegūt vadītāja apliecību (117)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Personām, kuras sodītas par narkotisko vielu lietošanu turpmāk būs aizliegts iegūt transportlīdzekļa vadītāja tiesības, paredz ceturtdien Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi.

Līdz šim likumā paredzēta kārtība, kā persona var iegūt tiesības vadīt transportlīdzekli. Taču no nākamā gada 1.maija tiks noteikts, ka transportlīdzekļu vadīšanas tiesības un vadītāja apliecību nevarēs iegūt vai atgūt persona, kura sodīta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pret satiksmes drošību alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tiesības nevarēs iegūt vai atgūt persona, kura sodīta par narkotisko, psihotropo vai jaunu psihoaktīvo vielu vai to izstrādājumu, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, lietošanu.

Tāpat tiesības nevarēs iegūt vai atgūt persona, kura sodīta par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, vai par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes.

Savukārt, lai persona iegūtu vai atgūtu tiesības pēc tam, kad tai ir dzēsta vai noņemta sodāmība par minētajiem pārkāpumiem, valdībai līdz nākamā gada 30.aprīlim šādām personām jāparedz papildu nosacījumi.

Pašlaik normatīvie akti paredz iespēju ierobežot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības personām, ņemot vērā tikai personas veselību vai pārkāpumus, kas izdarīti alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Likumprojekta mērķis ir veicināt ceļu satiksmes drošību, kā arī mazināt aizliegto psihoaktīvo vielu lietošanu.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu