KNAB pamet sešas amatpersonas, tostarp Streļčenoka kritiķe Kurpniece (77)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) nolēmušas pamest sešas amatpersonas, tostarp pieredzējusī biroja Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Amatpersonām šodien ir pēdējā darba diena birojā.

Amatpersonas no Korupcijas novēršanas nodaļas, Darbības nodrošinājuma nodaļas un Juridiskās un personālvadības nodaļas nolēmušas neturpināt darba tiesiskās attiecības birojā un nepieņemt piedāvātos amatus pēc birojā veiktās reorganizācijas.

Saskaņā ar likumu KNAB šīm amatpersonām būs jāizmaksā atlaišanas pabalsti. Likumā teikts, ka atlaišanas

pabalstu apmērs ir atkarīgs no nostrādātajiem gadiem.

Piemēram, jāizmaksā pabalsts divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja amatpersona valsts vai pašvaldības institūcijās bijusi nepārtraukti nodarbināta piecus līdz desmit gadus. Pēc LETA rīcībā esošās informācijas, kopējā pabalstos izmaksājamā summa būs vairāk nekā 10 000 eiro.

Kurpniece jau vērsusies Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, kurā lūdz darba uzteikumu atzīt par spēkā neesošu, atjaunot viņu darbā un piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju, liecina LETA rīcībā esošā informācija. Streļčenoka kritiķe Kurpniece bija vienīgā, kurai tika piedāvāts ieņemt zemāku vietu - galvenā speciālista izglītošanas jautājumos amatu ar zemāku atalgojumu nekā patlaban.

Tiesai tuvākajās dienās jāizlemj, vai ierosināt lietu.

Ja tiesa lietu ierosinās, tad birojs būs iesaistīts kārtējā tiesvedībā ar bijušajiem vai esošajiem darbiniekiem. Vairākas tiesvedības ir sāktas pēc bijušās KNAB priekšnieka vietnieces un pašreizējās biroja darbinieces Jutas Strīķes un bijušās KNAB Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas llzes Dravenieces pieteikumiem.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša teica, ka biroja pamešana ir personu brīva griba un iemesli aiziešanai ir minēti gan privāti, gan profesionāli, proti, vēlēšanās pamēģināt karjeru veidot citur.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka 3.septembra rīkojums paredz likvidēt Juridiskās un personālvadības nodaļu, Korupcijas novēršanas nodaļu, Darbības nodrošinājuma nodaļu ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vietu.

Rīkojums paredz KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu, sekretariātu un Darbības nodrošinājuma nodaļu. Rīkojums paredz divas galvenā speciālista sevišķās lietvedības jautājumos amata vietas pārcelt uz jaunveidojamo sekretariātu. Rīkojums paredz KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos tiešā pakļautībā Politikas plānošanas nodaļu.

Lai reorganizāciju nostiprinātu juridiski, Streļčenoks ar savu rīkojumu saviem padotajiem uzdeva sagatavot uzteikumus Juridiskās un personālvadības nodaļas, Korupcijas novēršanas nodaļas, Darbības nodrošinājuma nodaļas amatpersonām un darbiniekiem, piedāvājot amata vietu jaunizveidotajās nodaļās.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka

vairāk nekā 30 KNAB darbinieki ir saņēmuši uzteikumu

un viņiem tika piedāvāti līdzvērtīgi amati jaunveidojamās nodaļās. Izņēmums gan bija Kurpniece, jo viņai piedāvāja ieņemt zemāku vietu - galvenā speciālista izglītošanas jautājumos amatu ar zemāku atalgojumu nekā patlaban.

KNAB priekšnieks Kurpniecei skaidrojis, ka citu amatu nav iespējams piedāvāt, jo viņai nav pabeigtas augstākās izglītības tiesību zinātnēs un viņas darbs iepriekš ticis zemu novērtēts.

Uzteikumu saņēmušajiem KNAB darbiniekiem bija jāizlemj, vai palikt KNAB vai arī turpināt karjeru citā darbavietā.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša norādīja, ka tika izsludināti slēgtie konkursi uz Politikas plānošanas nodaļas, sekretariāta un Juridiskās nodaļas vadītāja amatiem. Divām šīm struktūrvienībām vadītāji ir izvēlēti, savukārt viens noslēdzies bez rezultāta. Jauno vadītāju vārdus un to pārstāvošās struktūrvienības KNAB pagaidām atturas minēt.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu